BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çetinsaya, çözüme destek için Batman’da

Çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla Batman’a gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Batman Üniversitesi senatosuyl...

Abone ol

Çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla Batman’a gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Batman Üniversitesi senatosuyla toplantı düzenledi.
Bölgedeki üniversitelerde çözüm sürecine yönelik gezilere Batman’dan start veren YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Batman Üniversitesi’nin konuğu oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Batman Üniversitesi’ni ziyaret ederek, üniversitenin senatosuna katılıp öğrencilerle bir araya gelecek. Çetinsaya yaptığı açıklamada, üniversitelerin çözüm sürecine nasıl katkı sunacağı konusunda görüş alışverişinde bulunmak için geldiklerini söyledi. Batman Üniversitesi rektörlük binasında Senato üyeleri ile bir araya gelen Çetinsaya, toplantı öncesi basın açıklaması yaptı. Hem üniversitenin sorunlarını, hem de çözüm süreci vesilesiyle üniversiteye yapılacak katkıları, üniversitenin bu sürece yapacağı katkıları hep birlikte değerlendireceklerini ifade eden Çetinsaya, "Türkiye’nin inşallah 21. yüzyıldaki yürüyüşüne çok etkisi olacak, çok önemli bir süreç bu. Bizde istiyoruz ki üniversitelerimiz bu sürecin bir parçası olsun, bu sürece pozitif katkılarda bulunsun ve bu sürecin sonuçlarından yararlansın. Başta Batman Üniversitesi olmak üzere, işte bunun nasıl olabileceği, nasıl olması gerektiği konusunda da istiyorum ki öğretim görevlisi arkadaşlarımızla da, öğrenci arkadaşlarımızla da bu bölgelerdeki üniversitelerle birebir istişarelerde bulunalım, temas kuralım ve hep birlikte bugünü ve geleceğimizi tartışalım. Bu katkılar kampüslerden, sınıflardan başlayarak üniversite kampusu içerisindeki faaliyetlerden bağlayarak, bu üniversitenin ile, bölgeye katkısı şeklinde cereyan edebilir. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan genel süreçler bu üniversitenin sınıflarına, kampusuna, binalarına yansıyabilir. Çok geniş bir çerçeve tabi, inşallah bugün hep beraber bunları konuşacağız" dedi.
YÖK Başkanı Çetinsaya, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlandıktan sonra, üniversiteleri nasıl daha ileriye götürebileceklerini, nasıl daha ileriye taşıyacaklarını gözden geçireceklerini belirterek şöyle devam etti:
"Aslında bizim üniversitelerin sorunlarıyla ilgili ve YÖK’ün meseleleri ile ilgili yaptığımız rutin bir toplantılar dizisiydi. Fakat, bu sene çözüm süreciyle paralel gidiyor. Hem üniversitelerimizi yerinde tanırken, onların sorunlarını tartışırken, bir yandan da çözüm sürecine nasıl destek olabiliriz? çözüm sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz? tartışmasını ve istişarelerini de birlikte götürüyoruz. 5 nisan tarihinde Elazığ’da başladı bu yolculuğumuz ve çok farklı aşamalardan geçildi. Bir hafta boyunca da Batman’dan başlayarak, Siirt, Şırnak, Hakkari ve cuma günü de Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde birinci aşaması sonuçlanacak. İkinci aşaması da Haziran’ın ilk haftasında Van’dan başlayarak devam edecek. İnşallah 6 Haziran’da bütün YÖK Genel Kurulu üyeleri olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne gideceğiz. Orda genel kurul toplantımızı yapacağız. Üniversite yetkilileri, senato üyeleri, öğretim üyeleriyle bir araya geleceği. Hem de YÖK Genel Kurulu olarak orda çözüm sürecine desteğimizi açıklayacağız, hem üniversitemiz başta olmak üzere diğer üniversitelerle de istişarelerde bulanacağız. O bakımdan bu bütün sürece katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyorum. Üniversitelerarası kurulda bu sürece katkıda bulunuyor. Cuma günü Muğla Üniversitesi’nde üniversitelerarası kurul toplantımızı yaptık. Oradaki konuşmamda da bütün üniversitelerarası kurul öğretim üyeleri adına çözüm sürecine olan katkımızı ve desteğimizi açıkladım. Böylece bir yandan YÖK, bir yandan üniversitelerarası kurul hem Türkiye’nin bu önemli dönüşüm sürecindeki çözüm sürecini destekliyor, hem de bütün üniversitelerimizi bu sürecin bir parçası kılmak için gerekli çabaları gösteriyor. Bu sürecin ülkemizin yarınları için başarıya ulaşmasını en içten temennilerimle niyaz ediyorum.”