BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Schuster'e göre o Türk Messi

Beşiktaş camiasının üzerine titrediği genç futbolcu hakkında Bernd Schuster, övgü yağdırdı.

Abone ol

Antalya kampına dahil edilen ve antrenmanlardaki performansıyla bir anda dikkatlerin odak noktası olan Muhammet Demirci’nin futbola başlaması ve Beşiktaş’a kazandırılmasını sağlayan eski Beşiktaş Altyapı Sorumlusu Seyit Ateş, 16 yaşındaki futbolcuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Ateş, “Schuster Muhammet’i ‘Türk Messi’ diye çağırıyor. Beşiktaş, Muhammet’i 50 milyon avrodan aşağıya satmaz. 2012-13 sezonunda takımın değişmezi olur. Beşiktaş tribününü çoşturmadan ve Beşiktaş’a para kazandırmadan Avrupa’ya gitmez” dedi.

A TAKIMA TAM ZAMANINDA ÇIKTI

On altı yaşından gün almış bir çocuğun Beşiktaş A Takımı’yla kampa gitmesi tuhaf karşılanabilir; ama Muhammet’i ayrı değerlendirmek gerekir. Dünyada bazı çocuklar özeldir. 5 yaşında piyano çalan çocuklar vardır. Bunlar mucize çocuklardır. Muhammet de böyle futbol yetenekleriyle bezeli bir çocuk. Bence tam zamanında A Takım’a çıktı. Geç de erken de değil.

SCHUSTER, MUHAMMET’İ “TÜRK MESSİ” DİYE ÇAĞIRIYOR 

Schuster, Muhammet’e “Turkish Messi! Come here, please!” ‘Türkiye’nin Messi’si; buraya gelir misin?) dediğini biliyorum. Daha ilk kampında, Muhammet’in Quaresma ve Guti tarafından el üstünde tutulması her şeye anlatıyor. Kendini sevdirmesini biliyor.

2012 – 2013 SEZONUNDA BEŞİKTAŞ’IN DEĞİŞMEZİ OLACAK

Muhammet, bu sene kesin 11’de oynayacak diye bir iddiam yok. Ama yıldız futbolculardan öğreneceği çok şey var; bunun için seviniyorum: ama şu konuda iddialıyım: Muhammet 2012-13 sezonunda Beşiktaş’ın değişmez adamı olacak. Biraz güçlenir, ikili mücadelede daha diri olursa her şeyi başaracaktır.

BEŞİKTAŞ, MUHAMMET’İ 50 MİLYON AVRODAN AŞAĞIYA SATMAZ

Barcelona’nın izleme ekibi, bu sene de Muhammet’i izlediler ve çok ulumlu rapor verdiler. Barcelona’ya 10 yaşında göndermemizin nedeni, çok küçük olması, oraya adapte olamamasından çekinmemizdi. Fakat, şu anda ailesinden ayrı ayakta durabilecek seviyede.

Fakat, ben Muhammet’in Beşiktaş tribünlerini çoşturmadan Avrupa’ya gitmesini istemiyorum. Beşiktaş’a çok büyük paralar kazandıracak. 3-5 yıl içerisinde Muhammet’in Avrupa’ya satış bedeli 50 milyon Avro’dan aşağı olmaz. Beşiktaş, Muhammet’i 50 milyon Avrodan aşağıya satmayacak.

1 BUÇUK YIL İÇİNDE GELECEK TEKLİF İÇİN 5 MİLYON AVRO BONSERVİS KOYALIM DEDİK KABUL ETMEDİLER

Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikâroğlu’na sözleşme imzalarken bur teklifte bulundum. Bir buçuk yıl içerisinde 5 milyon Avro getirirsek serbest Muhammet serbest kalsın” dedik. Beşiktaş Kulübü, bunu kabul etmedi.

Muhammet, U 17 Milli Takımı’na çağrılacak, Bu ayın sonunda Manisa’da yapılacak maçları Barcelona, Manchester United, Manchester City gibi takımlar izlemeye gelecek.