BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Stresi bu önerilerle yenebilirsiniz!

Stres hayatımızın bir parçasıdır. Ama sanıldığı kadar üzerimize çöken bir kabus değildir. İşte stresten kurulmanın en basit yolları..

Abone ol

Kışın üzerimize bir yorgunluk bir stres çöküyor. Her mevsim aynı hissetmek için çok basit çözümler bulunuyor.www.ivillage.mynet.com 5 dakikada her yerde ve hiç zorlanmadan yapabileceğimiz bu 5 öneriyi sizlere sunuyor

YÜZÜNÜZE MASKE YAPIN

Kış için hazırladığınız maske gün içinde cildinizin rahatlatırken, sizin gevşemenizi sağlar. İşte size rahatlatıcı bir maske tarifi; Bir çorba kaşığı balı (göz çevresi hariç) geri kalan her yere sürün ve kuruduğunda sonra ılık suyla yıkayın. Bal gibi tatlı şeyler doğal antibiyotik özelliklere sahiptir. Balı cildimize sürdüğümüzde derimizin belirgin bir şekilde yumuşak olmasını sağlar ve nemli bırakır.

MEVSİM YİYECEKLERİNDEN YİYİN

Stresi biraz olsun azaltan şeylerden bir tanesi de yiyecekleri sezonunda tüketmek. Doğa ile uyum halinde yaşamak en güzelidir. Parlak renkli yüksek besin seviyesi olan yiyeceklerle de kendinizi ödülendirin.

GÖZLERİ PAPATYA ÇAYI İLE RAHATLATIN

İçtiğinizde nasıl rahatlıyorsanız yorgun gözlenize de uyguladığınızda etkisini göreceksiniz. Gözlerinizin üzerine suda bekletilmiş ve sıkılmış papatya çayı poşetini yerleştirin. 10 dakika bekleyin ve kaldırarak ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Kullandığınız göz kremini göz çevrenize sürün. Papatya kokusunun yıpranmış sinirler için rahatlatıcı etkisi vardır.

CİLDİNİZ İÇİN KAHVEYİ DENEYİN

Her sabah uyandığınızda vücudunuz canlı halini korur. Duş alırken kahve ile tüm vücudunuza masaj yapın. Daha sonra güzel bir duş alın. Cildinizin daha fazla canlandığını hissedeceksiniz.

HER ŞEYE 'EVET' DEMEYİN

Hayat kışın daha çok yorucu olabiliyor. Bu nedenle herkese ve her şeye 'evet' demek doğru değil. Kendine göre program yaparak gerektiğinde 'hayır' demeye alışın. Göreceksiniz bu sizi daha az strese sokacak.