BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  SAĞLIK

Nişastalı ürünlerdeki büyük tehlike!

Kansere davetiye çıkaran ürünler ile ilgili yapılan önemli açıklama sizin de dikkatinizi çekebilir..

Abone ol

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şekerleme, bisküvi ve çikolatalar ile pek çok gıda ürünlerinde kullanılan, nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ) kansere davetiye çıkardığını belirterek, NBŞ'li ürünlerin kullanılmaması yönünde aileleri uyardı.

Gök, yaptığı yazılı açıklamada, halk sağlığını tehdit eden tatlandırıcıların, yetişen yeni neslin geleceğini tehlikeye attığını kaydetti.

Dünyada, ''sağlığa zararlı gerekçesiyle'' yasaklanan tatlandırıcıların, her yıl yüzde 50 oranında kota artışıyla Türkiye'ye sokulduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti:

''Başta aspartam olmak üzere, nişasta bazlı şeker ve çoğunluğunu çocukların tükettiği şekerleme, bisküvi, çikolatalar ile pek çok gıda ürünlerinde kullanılan NBŞ'ler kansere davetiye çıkarıyor.

Sakın 'ben mısır şurubu tüketmiyorum' demeyin. İçtiğiniz kolada, meyve suyunda, gazozda, yediğiniz çikolatada, tatlıda, kekte, pastada, dondurmada kısacası yüzlerce üründe mısırdan elde edilen şeker kullanılıyor. Çocuklarımız büyük tehlike altında.''

ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede ''Siklamat'' adı altındaki yapay tatlandırıcıların yasaklandığını belirten Gök, NBŞ'lerin şeker pancarına alternatif olmayacağını vurguladı.