BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hizbullah'tan Öcalan'a sert cevap

Hizbullah üyelerinin tahliyelerine Diyarbakır'ın sessiz kalmasına tepki gösteren Öcalan'a cevap geldi.

Abone ol

"Derin dayılarının gaz vermesiyle bir kez daha çatışma kışkırtıcılığı yapıyor." Öcalan için söylenen bu sözler tahliyelerle Türkiye'nin gündemine oturan Hizbullah terör örgütüne ait.

Güneydoğu'da etkili olan iki terör örgütü yine karşı karşıya. Tahliye sonrası sempatizanların Diyarbakır'daki sevinç gösterileri gövde gösterisi olarak gören Öcalan tepki göstermişti,

Hizbullah sanıklarının tahliye edilmelerine tepki gösteren Abdullah Öcalan'ın avukat görüşmelerinde "eğer eski tarzda devam edeceklerse o zaman meşru savunma, öz savunma devreye girer, onlara Diyarbakır'da yer verilmez" sözleri, Hizbullah tarafından sert şekilde eleştirildi.

DERİN DAYILAR ÖCALAN'A GAZ VERİYOR

Hizbullah'ın internet sitesinde yer alan yorumda, geçmişte yaşanan PKK- Hizbullah çatışmasının sorumlusu olarak Abdullah Öcalan olarak gösterilerek, Öcalan'ın 'Derin dayıları' nın gaz vermesiyle bir kez daha çatışma kışkırtıcılığı yaptığı belirtildi.

ÖCALAN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Hizbullah'ın internet sitesi olan 'hüseynisevda.com'da Abdullah Öcalan'ın avukat görüşmelerinde Hizbullah ile ilgili sözlerine, örgüt tarafından "Öcalan suçüstü yakalandı" başlığıyla cevap verildi. Geçmişte yaşanan PKK-Hizbullah çatışmasının baş sorumlusunun Abdullah Öcalan olduğunun belirtildiği yorumda, Öcalan'ın avukatları aracılığıyla bir kez daha çatışma kışkırtıcılığı yaptığı dile getirildi.

'ÖCALAN BİZE ÇATIŞMAYI DİRETİYOR'

Hizbullah Cemaati ile ilgili her defasında "Kürt yurtseverleri" vurdular diye Abdullah Öcalan'ın yaygara kopardığının kaydedildiği yorumda şu ifadeler yer aldı:

"Ancak herkesin de bildiği gibi Ergekoncu 'Derin Dayıları' gaz vermesiyle, (birkaç sofiktir, bir tehditle dağılıp giderler) diyerek, Hizbullah camiasına çatışmayı dayatan Öcalan, hızını alamamış olacak ki adeta yeniden çatışma emri verdi. Kürt halkının büyük bir zarar gördüğü çatışmaları unutmuşçasına yapılan bu yorumlar, Öcalan’ın Kürt sorununda kaybeden taraf olduğunun açıkça göstergesi olarak değerlendirilebilir. Ancak ilginç olan, bir taraftan kendi yandaşlarına (Buna nasıl müsade edersiniz, neden tepki vermiyorsunuz?) diye fırça atan Öcalan’ın, öte yandan (gidin konuşun, gelip çatımız altında siyaset yapsınlar) çağrısı arasındaki çelişki. Demek ki, (caniler) çatıları altına girince bir anda (melek) oluveriyorlar. Demek ki, düşmanımdır dediği (sistemin adamı) diye suçlananlar, çatısı altına girince en ala (yurtsever) oluveriyorlar."

KENDİLERİ NE KADAR LEGAL

Bir diğer ilginç nokta ise, Öcalan’ın kendi geçmişini unutmuşçasına, (eğer eski tarzlarında devam etmeyeceklerse, özeleştirilerini yapmışlarsa, hatalarından ders çıkarmışlarsa, bundan sonra kendilerini legal olarak ifade edeceklerse) çağrısı olduğu belirtilen yorumda şöyle denildi:"Bilmeyen, Öcalan’ın karıncayı bile incitmeyen en büyük insan hakları savunucusu zanneder. Kendilerinin ne kadar legal olduğu ortada iken Kani Yılmaz, imam Aziz Tan, Hikmet Fidan, Özdemir kardeşler vukuatları binlerce olaydan sadece bir kaçı olarak hafızalarda yer edinmiş iken, bu çağrıyı yapması gülünç bir komedi filminden dahi daha gülünç. Ancak işin asıl can alıcı noktası ise Öcalan’ın; (Eğer eski tarzda devam edeceklerse o zaman meşru savunma, öz savunma devreye girer, onlara Diyarbakır'da yer verilmez" sözlerinde saklı."

HİZBULLAH, PKK İLE BİR ARADA OLAMAZ

Hizbullah’ın ne ideolojik olarak, ne de başka açıdan PKK ile bir arada olmasının imkânsız olduğu vurgulanan yorumda şöyle devam edildi: "Hizbullah'ın hiçbir zaman PKK politikalarına teveccüh etmediği ortada iken, kendi başına özellikle Müslüman Kürt Halkı içinde bir güç iken, daha 90’lı yıllarda (geliniz çatımız altında çalışın) teklifine tüm bu acıların yaşanacağını bile bile değerlerinden ödün vermemek adına yanaşmayan Hizbullah’a, bu saatten sonra bu çağrının yapılması ve ardından bu tehdidin yapılması savaş kışkırtıcılığından başka ne anlam ifade eder? Tüm bunca kışkırtmalara rağmen yeni bir çatışmanın yaşanılmaması için sürekli itidalli davranan ve 2003 yılından beridir tüm kışkırtma, taciz ve hakaretlere rağmen bu çizgisini koruyan Hizbullah’ın, yeni bir çatışmaya niyeti olmadığı bilinmesine ve kendisini toplumda cehalet, fakirlik ve ahlaki yozlaşmanın ortadan kaldırılmasına adadığını deklere etmesine rağmen, yine de itidal çizgisini koruyan kesim olması tüm kesimler için en hayırlı sonuç olacaktır."