BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Schuster dilini kılıç gibi kullandı

Şubat ayı boyunca bir kabustan diğerine uyan Beşiktaş'ta Bernd Schuster, dün akşam öğrencileri ile yüzleşti.

Abone ol

Dinamo Kiev faciası sonrası Antalyaspor maçı hazırlıkları kapsamında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelen futbolculara, idmanın iptal edildiğini söyleyen Schuster, takımla 1.5 saat süren tarihi bir toplantı yaptı.

Sabah gazetesinden Fatih Doğan'ın toplantıdan sızanları yazdı. İşte Schuster'in dilini kılıç misali kullandığı toplantının ayrıntıları:

BURAYA KADAR SABRETTİM

* Konuşacaklarım idmandan daha önemli. Beklentileri karşılayamıyoruz, iyi oynayamıyoruz. İnsanlar kızmakta haklı. Bazı şeyleri konuşmanın vakti, böyle gitmez. Buraya kadar sabrettim. Yeni bir başlangıç yapacağız.

* Nerelerde hata yaptığımın özeleştirisini yapıyorum. Kabul, soğuk biriyim. Ama ne yapabilirim, yapım böyle.

* İlk 11'e kimi yazsam fark etmiyor. Hiç biriniz fark yaratmıyor. Herkese şans verdim. Kimse bana şans vermedin diyemez.

GEREKİRSE CANINIZI YAKARIM

* Çoğunuz milli takım oyuncusu. Böyle iyi bir kadrodan bu futbol çıkmaz. Bu kadar konsantrasyon eksikliği, bu kadar duran toptan, ölü toptan gol olmaz. Sizi tanıyamıyorum.
* Başarılı olmayacağıma inansam giderdim. Gitmem sorunları çözer mi bilmiyorum. Ki kaldığıma göre başarılı olacağım. Bu takımda potansiyel var ve size güveniyorum. Herkesten fedakarlık bekliyorum. Bir an önce kendinize çeki düzen verin. Başarı için gerekirse canınızı yakarım. Ağır bedeller ödemek zorunda kalırsınız.

TEK TEK İSİM ÇAKTI

Guti'ye: Takım kaptanı oldun ama hala sahada sorumluluk almıyorsun.
Quaresma'ya: Kiev'de sana çok ihtiyacım vardı. Neredeydin? O kartla bizi yalnız bırakmaya hakkın yok.
Sivok'a: Devre arasında çok iyiydin. Şimdi ortalıkta yoksun.
Ernst'e: Eski tempon yok. Bu halinle formayı alamazsın.
Aurelio'ya: Hala İstanbul BŞB maçındasın. Aklın o kartta kaldı. Tanınmayacak haldesin. BOBO'YA: Sahada olduğunun farkında bile değilsin.
Fernandes'e: Artık kendini işine vermelisin.
Almeida ve Simao'ya: Takıma katkı için alındınız. Ama hiç bir şey yapamadınız.
İ.Toraman'a: Tecrübeli futbolcusun. Sorumluluk al ve daha az hata yap.
Rüştü'ye: Oynasan da oynamasan da elini taşın altına sokup, takımı sahiplenmelisin.
Ekrem ve Hilbert'e: Hanginiz oynasa bir şey değişmiyor. Rekabeti, seviyeyi bir adım ileriye götüremiyorsunuz. Toplantının sonunda oyuncular da söz alırken, en çarpıcı tespitler Simao'dan geldi: Sahada birbirimizden kopuk oynuyoruz, takım savunmasını yapamıyoruz ve saha içerisinde iletişimimiz yok.