BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL

Sayın Başbakan bunun dışında değildir

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın adaylığının kesinleşmesinin ardından istifa etmesi gerektiğini kaydederek, “Asker,...

Abone ol

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın adaylığının kesinleşmesinin ardından istifa etmesi gerektiğini kaydederek, “Asker, savcı, memur… Herkes için bir düzenleme var. Sayın Başbakan bunun dışında değildir. Öyle bir ayrıcalık olmaz” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümetin Meclis’e sevk ettiği ve terörle mücadele kapsamında hazırladığı 6 maddelik “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı”nın İçişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlandığını hatırlatan HDP’li Kaplan, “Geç de olsa böyle bir tasarının Meclis’e gelmesi olumlu olmuştur. Umarım bugün bu çalışmaları sonlandırırız, yasal, şeffaf, halkımızın yakından izlediği bir süreç başlamış olur” dedi.

TORBA YASA
Görüşmeleri devam eden Torba Yasa ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kaplan, “Torba Yasa komisyonumuz 3 Haziran’dan bu yana fabrika gibi çalışıyor. Uzmanlarına sormadan, ilgili bakanlıklara sormadan sağlıksız bir çalışma içinde çok tehlikeli maddeler geçiyor. Bu sağlıksız koşullarda çıkacak ‘torbanın’ önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini düşünürsek bu kafa, bu mantıkla Ramazan’a değil ancak kurban Bayramı’na yetişir” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN’A AYRICALIK OLMAZ”
HDP’li Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesinin ardından istifa etmesi gerektiği ifade etti. Kaplan, “Asker, savcı, memur… Herkes için bir düzenleme var. Sayın Başbakan bunun dışında değildir. Öyle bir ayrıcalık olmaz” ifadelerini kullandı. Fransa ve Amerika’daki başkanlık seçimlerinde devlet imkanlarının kullanılmadığını dile getiren Kaplan, “Birisi devlet olanaklarını kullanmaya kalktı mı kıyamet kopar. Türkiye’de artık demokrasi o kadar gelişmiştir diye düşünüyorum” diye konuştu.
TRT’de HDP’ye ayrılan haber süresinin çok kısa olduğunu söyleyen Kaplan, “Bu vahim bir ayrımcılıktır, önyargıdır. TRT, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 adaya eşit mesafede olacak mıdır?” dedi.
Kaplan, HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayının Selahattin Demirtaş olduğunu hatırlatarak, “Seçimlerin sürprizini yapacağız. Herkes çok ciddi bir değişimin işareti olacak bir sürprize bu seçimlerde hazır olmalı” dedi.
(İHA)