BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Tarihte bir ilk

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, havada yakıt ikmalini bizzat uçarak denetledi. <br/>Hava Kuvvetleri’nin internet sitesinde y...

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, havada yakıt ikmalini bizzat uçarak denetledi.
Hava Kuvvetleri’nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 1991 yılında, Türk Hava Kuvvetleri tarihinin ilk havada yakıt ikmal görevini Binbaşı rütbesiyle gerçekleştiren Hava Orgeneral Akın Öztürk, aynı görevi Hava Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla ilk kez uçarak denetleyen orgeneral olarak bir kez daha tarihe geçti. Açıklamada şöyle denildi:
"Orgeneral Öztürk; sadece tecrübeli harbe hazır jet pilotları tarafından gerçekleştirilebilen ve çok hassas manevra yeteneği gerektiren havada yakıt ikmal görevini, bizzat uçarak denetleyen ilk Hava Kuvvetleri Komutanı olmuşlardır. 27 Haziran 2014 tarihinde Akıncı Meydanından F-16 ile kalkış yapan Orgeneral Öztürk Mersin üzerinde 10’uncu Tanker Üs K.lığına ait KC-135R Tanker Uçağı ile buluşarak havada yakıt ikmali yapmıştır. Yakıt ikmalinin ardından, Akdeniz ve Ege üzerinde iki saatlik denetleme uçuşunu takiben incelemelerde bulunmak üzere Akhisar Hava Meydan Komutanlığına iniş yapmışlardır.
Orgeneral Öztürk yakıt ikmalinin ardından, Türk Hava Kuvvetlerimize mekânı ve menzili hudutsuz yapan yeteneği ile ayrı bir kuvvet çarpanı olarak katkı sağlayan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı personeline görev bilinçleri ve her kademedeki profesyonellikleri için teşekkür etmişler; ayrıca ‘Bu görevi ilk defa uçtuğumuzda, kendi tanker uçağımız yoktu. 19 yıldır kendi tanker uçağımız ile bu görevleri başarıyla icra ediyoruz. Personelimle gurur duyuyorum’ şeklinde duygularını dile getirmişlerdir."
(İHA)