BIST 10.166
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.407,35
HABER /  GÜNCEL

Sayılmayan goller için yazarlar ne dedi?

Eskişehirspor- Trabzonspor maçında bordo-mavili taraftarları çıldırtan iki gol için spor yazarları ne dedi?

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta açılış maçında şampiyonluk savaşı veren Trabzonspor, Eskişehirspor deplasmanında iki puan kaybederek önemli bir yara aldı. Sayılmayan iki gol Trabzonspor taraftarlarını çıldırttı.

SAYILMALAN O İKİ GOL

43. dakikada Egemen sol kanattan içeriye sürpriz bir orta yaptı. Arka direğe yönelen topu Mustafa Yumlu savunmanın üzerinden kafayla ağlara gönderdi. Ancak bu pozisyonda Bülent Yıldırım faul kararı vererek golü iptal etti.

İptal edilen ikinci pozisyon ise 52. dakikada yaşandı. Atılan uzun topa Burak ve Volkan Yaman hareketlendi. Burak, Volkan'ın düşmesinden yararlanıp topu kazanarak ağlara gönderdi ancak hakem Burak'ın faul yaptığını belirtip golü iptal etti.

YAZARLAR NE DEDİ!

Şampiyonluk yarışında önemli iki puan kaybeden Trabzonspor'un sayılmayan golleri ile ilgili yazarlar ne dedi!...

Ahmet ÇAKAR (Sabah): 'MUSTAFA'NIN GOLÜ TARTIŞILIR'

Maç kritik pozisyonlarla doluydu. İlki Mustafa Yumlu'nun attığı ama hakem Bülent Yıldırım tarafından verilmeyen gol. Mustafa Yumlu kafaya yükselirken rakibinin omuzlarına basıyor. Çok ama çok kritik bir pozisyon. Aynısını defans yapsa penaltı verebileceğini hiç sanmıyorum. Ama bu golü de iptal etti diye Bülent Yıldırım'a fazla bir şey söyleyemem. İkinci yarıda Burak'ın attığı golde iptal kararı tamamen doğru. Zira topu kazanmak için Volkan'ı çekip düşürüyor, ondan sonra da golü yapıyor. Eskişehirspor'un penaltı beklediği pozisyonda da Alanzinho'nun müdahalesi topa idi. Başta Bülent Yıldırım ve Türk hakemleri çok iyi bilmeli ki, ceza alanında karşılıklı itme ve çekmelere çok kayıtsız kalıyorlar. Hatta abartılılarına bile. Mesela dün gece önce Egemen itiyor, çekiyor sonra da rakibi. Ama hakem tıpkı geçen haftaki Hüseyin Göçek gibi hiçbir şey yapmıyor.

Metin TOKAT(Milliyet): İKİ GOL İPTALİ DE DOĞRUYDU

İki takım futbolcularının da aşırı gergin başladığı karşılaşmada Bülent Yıldırım da sakin görünmesine rağmen tedirgindi. Geçen haftaki Fenerbahçe - Gaziantepspor maçında aşırı gösterilen kartlardan dolayı öncelikle kartına başvurmadan oyuncuları uyarma tarzını seçti. Arkadan yapılan müdahalelerde de kartını kullanmadı. Koray, Selçuk ve Colman'a yaptıkları faullerden sonra sarı kartını kullanabilirdi. Köşe vuruşu öncesi ceza alanında Batuhan ile Egemen'in birbirini itmesinde ve tutmasında atışı kullandırmadan oyuncuları uyarmalıydı. İlk devrenin son dakikası içinde Alanzinho'nun kale içine ortaladığı topa yükselen Mustafa Yumlu, Nadarevic'i iteleyerek golü attı. İptal kararında haklıydı.

İkinci devre Egemen'e Batuhan'a arkadan yaptığı faul ile kararına itiraz eden Umut ve Sezer'e sarı kartını doğru kullandı. Koray'ın penaltı beklentisi içinde yerde kaldığı pozisyondaki devam kararında haklıydı. Rakibi topa temas etmişti. Burak ceza alanı içerisinde Volkan Yaman'ı arkadan çekerek düşürdü. Ardından attığı golü iptal etmekte haklıydı.

Uzatma dakikaları içinde taç atışında oyuncuların birbirlerine karşı yaptıkları kural dışı davranışlarda daha aktif davranarak önlem almalıydı. O karışıklıkta sadece Alper'e kartını kullandı. Yıldırım kart uygulamalarında hatalar yapsa da maçta verdiği kritik pozisyonlardaki doğru kararlarıyla skoru etkilemeden iyi bir yönetim sergiledi.

Ali AYDIN (Zaman): YILDIRIM VE YARDIMCILARI BAŞARILIYDI

Karşılaşmanın FIFA kokartlı hakemi Bülent Yıldırım, dün gece genelde başarılı kararlar verdi. Yıldırım'ın en büyük artısı her iki takıma çaldığı ya da çalmadığı faullerde standardı yakalamasıydı.

Gösterdiği sarı kartlarda haklıydı. Maçın içinde tartışılabilir pozisyonlar vardı. Yıldırım'ın, 43. dakikada Mustafa Yumlu'nun, 52. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı, ancak yardımcı hakemleriyle birlikte verdiği iptal kararları doğruydu.

Mustafa Yumlu, gelen ortada Alper'i iki eliyle tutup topa yükselmesini engellerken, kendisinin de topla buluşmasını sağladı. Burak Yılmaz da önündeki kollarıyla Volkan'ın pozisyonunu bozduktan sonra topla buluştu. İki hareket de fauldü. Doğru karar verildi. Bunların yanı sıra sarı kart kullanılmaması da yerindeydi. Trabzonspor ceza alanında 50. dakikada Alanzinho-Koray, 83'te Egemen-Ümit Karan mücadelelerinde devam kararları doğruydu. Yıldırım, tartışılabilecek hatasını 54. dakikada yaptı. Trabzonspor ceza sahasına ortalanan topta Giray, Batuhan'ı iki eliyle vücudundan kavrayıp yükselmesini engelledi. Penaltı verilmesi doğru karar olacaktı. Yardımcı hakemler son derece başarılıydı.