BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Savunma sırası Muzaffer Tekinde

Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in savunmasına geçildi.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon duruşmasında tutuklu sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in savunmasına geçildi. Tekin, hakkındaki iddialara cevap vermeye başladı.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Özkan Yücel, sanıkların savunması alınırken diğer sanıkların salon dışına çıkarılmasını talep etti. Avukat Özkan Yücel bu talebe gerekçe olarak, bir örgütten bahsedildiği ve bu örgütün işine yaramayan üyelerini yok etmekle tehdit ettiğini gösterdi. Sanıkların baskı altında kalmaması için salonda savunmalar yapılırken diğer sanıkların dışarı çıkarılması isteği ile ilgili Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, söz konusu durumun sanık Ali Yiğit ve Coşkun Çalık için uygulanmasını, diğer sanıklar yönünden de taleplere bağlı olarak uygulanmasını istedi. Bu talebe sanık avukatları itiraz etti. Mahkeme Heyeti duruşmaya ara vererek talebi değerlendirdi. Mahkeme heyeti, sanıkların salonda tek tek savunma yapmaları yönündeki bu talebi reddeti.

Aranın ardından oturuma devam ediliyor. İddianamede 4'üncü sırada yer alan tutuklu sanık Muzaffer Tekin savunmasına başladı.