BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taş atan çocuklara 23er yıl

Diyarbakır'da polise taş atan çocuk göstericiler için dava açıldı. Savcı iddianamesinde çocukları neyle suçladı?

Abone ol Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sırasındaki izinsiz gösterilere katıldıkları, polise molotofkokteyl attıkları gerekçesiyle tutuklanan 5’i ilköğretim okulu öğrencisi 6 çocuk hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamedi terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’daki izinsiz gösteriler için eylem çağrısını Roj TV ve bazı internet siteleri aracılığıyla yaptığı belirtildi.

SUÇUN FARKINDALAR

Sanıkların, terör örgütü PKK’nın talimatları üzerine Diyarbakır’da başlatılan olaylara katıldıkları ve polise taş attıklarının tutanaklarla tespit edildiği belirtilen iddianamede, “Sanıkların, isnat edilen suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip oldukları düzenlenen raporla anlaşılmaktadır” denildi.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, tutuklu sanıklar Ş,B.,E.B.,V.D.,Ş.A.,Ö.S. ve M.A’nın TCK’nın “Terör örgütüne üye olmamakla birlikte ve örgüt adına suç işlemek” suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 10’ar yıl, Terörle Mücadele Kanunu’nun “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 5’er yıl, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 33/c maddesinde yer alan “Dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek” suçundan da 8’er yıl olmak üzere toplam 23’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar Ş.B. ve M.A’nın ayrıca “Kamu malına zarar vermek” suçundan da 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Yargılamaya önümüzdeki günlerde Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.