BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,14
HABER /  GÜNCEL

Savcılık o ilahiyatçının peşine düştü

Konya Başsavcılığı, 'Dekolte giyene tecavüz ederler' diyerek eleştirilere hedef olan Prof. Çeker ile ilgili inceleme başlattı.

Abone ol

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in açıklamalarıyla ilgili inceleme başlattı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Prof. Dr. Çeker'in çeşitli basın yayın organlarında yer alan sözleri üzerine inceleme kararı aldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın talimatıyla Prof. Dr. Çeker hakkında inceleme başlattıklarını bildirmişti.

ÇEKER'E PROTESTO

Beyoğlu'nda bir grup kadın, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in basına yansıyan açıklamalarını protesto etti.Kartal Halkevi üyeleri, ellerindeki dövizlerle İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Burada grup adına açıklama yapan Halkevi Başkanı Ezgi Özdemir, ''kadın düşmanı siyasetle karşı karşıya olunduğunu'' savundu.

Hemen hemen her gün bir kadının katledilişini, işkenceye maruz kalışını haberlerde izlediklerini belirten Özdemir, bu tür olaylarda da suçun kadında arandığını öne sürdü.

Prof. Dr. Çeker'i ''tebrik ettiklerini'' kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

''Çünkü kadın düşmanlığını gizlemeden ortaya koymuştur. Soruyoruz, bu halkın yarısı olan kadın cinsinin insanca yaşama hakkını kim, hangi cüretle kendi ahlaki, dinsel, kültürel kurallarına tabi olarak belirleme hakkına sahiptir? Biz kadınlar kendimiz için çocuklarımız için ve bu toplumun tümü için insanca yaşanabilecek bir düzenin nasıl kurulacağını çok iyi biliyoruz. Kadınların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele edeceğiz, kazanımlarımıza sahip çıkacağız, haklarımızı alacağız.''

Açıklamanın ardından slogan atarak, PTT'nin Beyoğlu Şubesi giden grup, 2 yumurtayla bir adet şemsiyeyi kargoyla Prof. Dr. Çeker'e gönderdi.