BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Savcı Sayan kimdir, aslen nereli, yaşı kaç? Savcı Sayan evli mi, eşi kimdir?

AK Parti'den İzmir'de milletvekili adayı olan Savcı Sayan, seçim çalışmaları sırasında fenalaştı ve kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından eski Ağrı Belediye Başkanı da olan Savcı Sayan'ın hayatı merak konusu oldu. 24 kardeşi olan Savcı Sayan aslen Ağrı Tutaklı ve 52 yaşında. Savcı Sayan'ın eşi ise Gülşah Sayan'dır.

Abone ol

2. tur seçimlerine 6 gün kala seçim çalışmaları için Aydın'da bulunan Savcı Sayan kalp krizi  geçirdi ve hemen hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan AK Parti İzmir milletvekili adayı Savcı Sayan'ın hayatı bu gelişmenin ardından merak konusu oldu. Aslen Ağrı Tutaklı olan Savcı Sayan 24 kardeşli bir ailenin 12. çocuğu. Siyasete CHP çatısı altından başlayan Savcı Sayan'ın eşi ise Gülşah Sayan'dır. 

Savcı Sayan kimdir?

1971 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya gelen Savcı Sayan’ın 23 kardeşi vardır. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Savcı Sayan, üniversiteyi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde tamamlamasının ardından Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yapmıştır.

Siyasete CHP çatısı altından başlayan Savcı Sayan 1996-2000 yılları arasında İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi.

12 Eylül darbe sürecinde kapatılan CHP Gençlik Kolları'nın 1996 yılında yeniden aktifleştirilmesinde pay sahibi olan Sayan, Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulundu.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.

Siyasete küçük yaşta CHP teşkilatlarında başlayan 52 yaşındaki Savcı Sayan, 2015 yılına kadar da CHP saflarında kalmıştı. 

Baykal döneminde CHP'nin MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise bu koltuğunu bırakmıştı.