BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Savcı odasında 3 kadına özel sınav

HSYK Kararnamesiyle Konya'ya tenzili rütbeyle savcı olarak atanan Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul'a 'odasında kadınlara sınav' iddiası

Abone ol

HSYK kararnamesiyle Konya'ya tenzili rütbeyle savcı olarak atanan eski Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Özkorul'la birlikte koruması G.U. ile Rize Adliyesi'nde görevli birim müdürü H.E. de Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. Rize Adliyesi'nde 11 Şubat 2011'de mübaşir ve katiplik sınavları yapıldı. Müfettişlerin yaptığı incelemeye göre G.A. adlı kadın sınav günü İsmet Özkorul'la makam aracıyla adliyeye geldi. Daha sonra koruma polisi G.U. ile yengesi İ.B. ve AK Partili bir ilçe belediye başkanının kadın arkadaşı B.T. de geldi. Başsavcının odasındaki 3 kadın, burada yazılı sınav metnini bilgisayarla yazdı. Özkorul'un özel kalemindeki yazıcıyla çıktı alınan ve adaylar tarafından imzalanan sınav kağıtları, başsavcı ve koruma polisi tarafından sınav salonuna götürülerek diğer sınav kağıtlarının arasına karıştırıldı. Kadınların imzaladığı sınav kağıtlarının püskürtmeli bir yazıcıdan çıkarıldığı bunun da savcının odasında olduğu, sınav salonunda lazer yazıcı kullanıldığı belirlendi.