BIST 10.580
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.429,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis'teki bağımsızlar üçe bölündü!

Meclis'e giren bağımsızlar BDP'ye katılıyor. İki bağımsız ise kendi partisinin genel başkanlığını devam ettirecek.

Abone ol

İNTERNETHABER- 12 Haziran seçimlerinden sonra oluşan Meclis'te temsil edilen parti sayısı 6 oldu. AK Parti, CHP ve MHP'nin ardından bağımsızlar da BDP'ye geçiyor. Bir de KADEP ve EMEP Meclis'te olacak.

BDP'liler Emek Demokrasi Bloğu olarak seçimlere girmiş, kendi partileri dışında da iki ayrı partiyle ittifak kurmuştu.

İttifakın sonunda KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi Diyarbakır'dan, EMEP Genel Başkanı Levet Tüzel de İstanbul'dan Meclis'e girmeye hak kazandı.

Blok milletvekilleri dün BDP'de bir toplantı yaparak bundan sonra nasıl bir süreç işleyeceklerini kararlaştırdı. Bağımsız milletvekillerinden 25'i BDP'ye geçti.

Hatip Dicle, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan cezaevinde tutuklu bulundukları için Leyla Zana, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ise siyasi yasaklı oldukları için grupta yer almadı. Ancak KCK tutuklusu milletvekilleri de avukatları aracılığıyla BDP'ye üye yapılacak. Bu durumda 29 kişilik BDP grubu oluşturulmuş olacak.

Bu arada bloğun destekleyerek Meclis'e girmelerini sağladığı Levent Tüzel, Emek Partisi Genel Başkanı olduğu ve Şerafettin Elçi de KADEP Genel Başkanı olduğu için BDP grubunda yer almayacak.

BDP ile ortak hareket edecek olan Elçi ve Tüzel ayrıca Meclis'te kendi partilerini genel başkan olarak temsil edecek.

ÇATI PARTİSİ İÇİN DE HAREKETE GEÇİLDİ

Bu arada blok milletvekilleri bir çatı partisi için de harekete geçti. Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, "Kısa zamanda bir blok partisi olarak hareket edebilecek tüzel kişiliğe haiz bir parti çalışmasına başlamış durumdayız" dedi.

MECLİS'TE TEK BAŞINA

Bu arada Meclis'e tek bağımsız milletvekili ise kaset skandalı sonrası MHP'nin ihraç ettiği İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu olacak.