BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.451,39
HABER /  GÜNCEL

Savcı Kiraz'ın operasyon görüntüleri ilk kez yayınlandı!

DHKP/C terör örgütü tarafından Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz operasyonunun görüntüleri ortaya çıktı. Teröristler, savcımıza 18 saniyede 5 kurşun sıkmış!

Abone ol

Geçen yıl 31 Mart'ta Türkiye şok bir terör saldırısıyla sarsıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz bundan bir yıl önce iki DHKP/C'li terörist tarafından çalışma odasında vahşice şehit edildi.

Gerçek Hayat, operasyon anını gören güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. İki teröristin ellerini bağladığı savcı Mehmet Selim Kiraz'a 18 saniyede tam 5 kurşun sıktığı, silah seslerinin ardından odada zafer sloganları attığı görüntülere yansıdı.

İMAM HATİP OKUDU, HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDI

Mersin Adliyesi'nde çalışan Siirtli mütedeyyin bir vatandaşın, Hakkı Kiraz'ın ilk erkek çocuğu, büyük ailenin de ilk erkek torunu Mehmet Selim doğunca Kiraz ailesinde adeta bayram sevinci yaşandı. Amcalar, dayılar, hala ve teyzeler… Tüm aile Mehmet Selim'in üzerine titremiş, vatana ve millete hayırlı bir evlat olarak yetişmesi için canını dişine takmıştı. Bu ülkenin ortalama bir ailesinin çocuğuydu Mehmet Selim. Mersin'de İmam-Hatip Lisesi'nde okumuş, bir terzide çırak olarak işe girip harçlığını kazanmış, babasının en büyük isteğini gerçekleştirip Hukuk Fakültesi'ni kazanmış, ilk kez ailesinden ayrılarak Diyarbakır'a, Dicle Üniversitesi'ne gitmişti. Sonra yatay geçiş hakkı kazanarak Marmara Üniversitesi'ne, sonra belki de orayı "beğenmeyerek" İstanbul Üniversitesi'nin tarihi dokusu içinde eğitim hayatını tamamlamıştı. Muhtemelen İlim Yayma Cemiyeti'nin yurdunda, aile özlemiyle yanan yüreğini bazen Ahmet Kaya şarkılarıyla, bazen Attila İlhan şiirleriyle teskin etmek istemişti.

İLK KURŞUN 20:22:09

Saatler ilerledikçe ümitler de azalmıştı. Yetkililer sabırla operasyon seçeneğini en sona kadar bekletmekte kararlıydı. Saatler 20:22.09'u gösterdiğinde gözü dönmüş iki terörist sloganlar eşliğinde ellerini bağladıkları savcıya ilk kurşunu sıktılar. Güvenlik kameraları Kiraz'a sıkılan ikinci kurşunun tam saatini şu şekilde kayda geçirdi: 20:22:10. Bu 2. Kurşunun ardından içeriden hakaret ve slogan sesleri geldi. Teröristler zaten iki kurşun sıktıkları savcıya 15 saniye sonra, 20:22:25'te 3. kurşunu da sıktılar. 3 saniye arayla 3 kurşun sesi daha geldi. Teröristler 18 saniye içinde Mehmet Selim Kiraz'a 5 kez kurşun sıkmıştı. Güvenlik güçleri tüm bu yaşananlar üzerine odanın duvarını patlatarak operasyon yaptı. Savcının ağır yaralı bedenini kendilerine siper yapan teröristler yaklaşık 30 saniye boyunca polisle çatıştı. Teröristlerin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından ağır yaralı kurtarılan Selim Kiraz hastaneye kaldırıldı. Ancak vahşice, bitişik nizamla başına ve bedenine sıkılan kurşunlar onu hayattan, ailesinden ve adalet savaşından kopardı. Dede, torun, anne, baba, güzel arkadaşlıklar ve adalet dağıtmak için çırpınan bir ömür, bundan 1 yıl önce, tarihin en vahşi ve kanlı terör örgütü olan DHKP/C'nin iki kiralık katilinden çıkan kurşunlarla son buldu.

Arkasından tüm Türkiye gözyaşı döktü Mehmet Selim Kiraz için. Mersin Adliyesi'nden emekli Siirtli zabıt katibi Hakkı Bey'in terzilik yaparak okuyan Cumhuriyet Savcısı oğlu, yani tam olarak bu halkın çocuğu Mehmet Selim Kiraz, adaletin sembolü oldu.