BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Suriye için flaş çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün'de Suriye'nin istikrarının komşu ülkeler için önemine dikkat çekerek saldırıların durması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ürdün'de Kral 2. Abdullah ile görüştü. Bu arada Kraliçe Rania, Sare Davutoğlu'nu Hüseyniye Sarayı'nda ağırladı. Kraliçe Rania, Davutoğlu'NA İstanbul ve Ankara'daki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi, Türk halkının yanında olduklarını söyledi.

Davutoğlu, Kral 2. Abdullah ile başkent Amman'daki El-Hüseyniye Sarayı'nda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Başbakan Davutoğlu ve Kral Abdullah, görüşmenin ardından yemeğe geçti.

KRALİÇE RANİA KARŞILADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ise Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania ile bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün temaslarına eşlik eden eşi Sare Davutoğlu, Amman'da Kraliçe Rania ile Hüseyniye Sarayı'nda görüştü. Sare Davutoğlu'nu 'Ürdün'e hoşgeldiniz' diye karşılayan Kraliçe Rania, "Sizi burada görmek ve ağırlamak çok güzel." dedi.

Kraliçe Rania, ayrıca İstanbul ve Ankara'da meydana gelen saldırılardan duyduğu üzüntüye işaret ederek, "Bu tür olayların yaşanması, masum hayatların kaybedilmesi çok üzücü. Türk halkının yanındayız." ifadesini kullandı.

"Sizi de görmek çok güzel" diyen Sare Davutoğlu da Kraliçe Rania'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti...

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Davutoğlu, ziyarette Suriye kriziyle ilgili iki ülkenin benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kuzeye giden sığınmacılar Türkiye’ye, güneye gidenler Ürdün’e doğru hareket ediyor. Suriye’nin istikrarı Suriye’nin komşusu olarak bizler için giderek daha da önemli oluyor. Saldırıların durmasını destekliyoruz. Suriye’deki tüm bu krizlerin durmasını istiyoruz. Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor." 

ÜRDÜN TİKA OFİSİ AÇILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, heyetler arası görüşmenin ardından Ürdün'ün başkenti Amman'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, açılışın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile ofisi gezdi.