BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de bir acı haber daha: 2 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlarda iki asker şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralanan güvenlik görevlileri usaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda iki asker şehit düştü, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit düşen askerlerden birinin Yüzbaşı Halil Özdemir diğerinin ise Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz olduğu açıklandı.

Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların

kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon sürüyor.

 YÜZBAŞI VE UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

Teröristler tarafından Fırat Mahallesi'nde bir eve tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin ev araması faaliyeti sırasında patladı. Olayda Yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etöz şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı 5 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

ACI HABER MERSİN'E ULAŞTI

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir’in (36) Mersin’in Tarsus ilçesindeki ailesine acı haber ulaştırıldı.

Özdemir'in Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı'ndaki evine giden Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Çamlıyayla Kaymakam Vekili Samet Serin acı haberi şehidin annesi Hürü Özdemir ve eşi Pınar Özdemir'e verdi.

Yaklaşık bir yıl önce evlenen Özdemir'in, Çamlıyayla ilçesinin Fakılar Mahallesi muhtarı olan babası Necip Özdemir’in ise bir toplantı için Antalya'da bulunduğu ve Tarsus'a gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

Bu arada, ailenin evine ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda iki asker şehit düşmüş, 5 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

ŞEHİT ETİZ'İN EVİNDE YAS VAR

Şehit jandarma uzman çavuş Etiz'in Toprakkale ilçesi Sazlık Mahallesi'ndeki evine giden Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz acı haberi baba Ahmet Etiz'e iletti. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Etiz, sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren anne Sultan Etiz ise sağlık görevlileri tarafından ambulansa alındı.

Mardin Kızıltepe'den geçici görevle Nusaybin ilçesine gönderilen evli ve iki kız babası 16 yıllık jandarma uzman çavuş Etiz'in ev araması faaliyeti sırasında bir eve tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu çöken binanın enkazı altında kalarak şehit olduğu öğrenildi.