BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Savcı Haberalın yakınlarını işletmiş!

Haberal'ın yakınları onunla görüşmek için savcıdan yardım istiyor. Savcı 'hayır' diyemediği için Oskarlık bir oyuna başvuruyor.

Abone ol

Prof. Dr. Haberal Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp hastaneye yatırılınca yakınları, hemşehrileri olan bir savcıdan yardım istedi. Haberal'la görüşmek istiyorlardı ve savcıdan bunu temin etmesini rica ediyorlardı. Ama dosya gizliydi ve savcı polisi arayamadı. Ama onlara da hayır diyemedi ve başka bir plan yaptı... Tanıdığı bir çete üyesini aradı ve ondan Haberal'ın yakınlarının yanında polis müdürü gibi konuşmasını istedi.  

İşte tüm bu görüşmeler Baronlar çetesine ilişkin soruşturmada dinlemeye takıldı. O çete üyesi de şimdi tutuklandı.

ATLATMA PLANI

Liderliğini Yavuz Yavuztürk ve Naif Aytek'in yaptığı, Türk Escobar'ı lakaplı Ramazan Yıldız'ın üye olmakla suçlandığı soruşturmada ilginç detay.

Cumhur Yakut'un yeğeninin kaçırılması ile start alan soruşturma kapsamında Yavuztürk, Aytek ve Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcılık, çeteye ilişkin 27 klasör delil sundu. Ancak soruşturmada, polisin telefon dinlemelerine ilginç bir konuşma da takıldı. Tutanaklarda, Savcı N.T.'nin Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Prof. Dr. Haberal'ın yakınlarından kurtulmak için bir çete üyesinden yardım istediği yer aldı.

Dinlemeye takılan görüşmelere göre, gözaltına alınan ancak hastaneye kaldırılan Haberal'ın yakınları, onunla görüşmek için hemşerileri olan Savcı N.T.'den yardım istedi. Soruşturma gizli olduğu için polisi arayamayan savcı da çete üyesi Y.İ.'yi (Operasyon kapsamında tutuklandı) arayarak oyununu anlattı. Y.İ.'den Terörle Mücadele Şube Müdürü gibi konuşmasını istedi. Yarım saat sonra da Haberal'ın yakınlarının yanında onu arayıp, konuşmaları dinletti.

Savcı N.T.'nin bu konuşmalarıyla ilgili Emniyet'in Adalet Bakanlığı'na da bilgi verdiği öğrenildi.

SAVCI OYUNU ANLATIYOR: Müdür gibi konuş

18 Nisan 2009 günü Savcı N.T. ve çete üyesi Y.İ. arasında yapılan o görüşme şöyle:

Y.İ. : Alo sayın savcım nasılsınız
N.T: İyiyim senden bir ricam olacak. Şimdi Mehmet Haberal tekrar hastaneye yatırıldı ya. Kalpten dolayı, şimdi arkadaşlar, buradakiler gördüm şeyde nezarette, gayet iyiydi şimdi bu bir numaradır tabi yani anlatabildim mi. Rize'den birkaç araba dolusu Haberal ve T. soyadlı akrabaları gelecek. Haberal ile görüşmek istiyor. Onlar gelince seni arayacağım ve Siyasi Şube Müdürü olarak tanıtacağım. Konuşmayı yakınlarına dinleteceğim ve sana talimatlar vereceğim. Haberal ile görüşmenin imkansız olduğunu anlat.

SÖZDE MÜDÜR CEVAP VERİYOR: Gereken yapılmıştır savcım

Bu görüşmenin ardından savcı N.T. ile Y.İ., yarım saat sonra görüşmek üzere sözleştiler. Yarım saat sonra planladığı gibi Savcı N.T., Y. İ.'yi aradı:

N.T.: Nasıl gidiyor efendim sayın müdürüm iyi misiniz?
Y.İ.: Çok şükür savcım siz nasılsınız
N.T.: Teşekkür ederim hastamız pazartesi günü yine irtibat halinde olacağız beyinle ilgili konuşacağız.
Bu Haberal ile ilgili fotoğrafları da iptal etme, silme karartmalar bitti mi onlar?
Y.İ.: Gereken neyse yapılmıştır savcım.
N.T. : Yani bütün fotoğraflar hepsi silinmiştir, yani tespit yapılamamıştır yoktur bitmiştir dimi çok güzel bir de nezaretteyken Haberal'a davranışlar için ayrıca teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.