BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Milletvekillerinin namaz kazası

Meclis'teki mescitte namaz kılan iki milletvekilinin ayakkabı ve ceketleri birbirine karışınca komik olaylar yaşandı

Abone ol

AK Parti milletvekillerinin sıkça kullandığı Meclis kulisindeki mescitte, Kastamonu milletvekili Musa Sıvacıoğlu’nun ayakkabısı ve ceketi bir başka vekilinki ile karıştı.

Hürriyet'in haberine göre eşyalarının izini süren Sıvacıoğlu’nun arama çalışmaları sonuç verdi. Sıvacıoğlu, geçen hafta mescitten çıkarken, herkesin ayakkabısını aldığını, geriye bir çift ayakkabı kaldığını fakat bu ayakkabının kendisine ait olmadığını fark etti. Aynı renk ve aynı model ayakkabıyı mecburen giyip, genel kurul çalışmalarına katılan Sıvacıoğlu, kendisinden önce mescitten çıkan Ak Parti Ordu milletvekili Eyüp Fatsa’nın peşine düştü. Fatsa’yı genel kurul salonunda bulan Sıvacıoğlu, yanını gidince kendi ayakkabısını tanıdı.

GENEL KURUL'DA AYAKKABI DEĞİŞTİRDİLER

Ayakkabıların karıştığını fark etmeyen Fatsa, uzun süre duruma inanamadıysa da, en sonunda iki vekil, genel kurul salonunda ayakkabılarını çıkarıp, değişti.

PEŞİNE DÜŞTÜM, BULDUM

Sıvacıoğlu, “Aynı model; ama benimki hem daha yeni, hem de markası farklıydı. Peşine düştüm ve buldum” diye espri yaptı. Sıvacıoğlu, buna benzer bir olayı daha önce de yaşadığını, Kültür eski Bakanı Atilla Koç ile ceketlerinin karıştığını söyledi. Sıvacıoğlu olayı, “Askıdaki ceketi giydim. Bedeni benim iki katım kadar. Kolları ve boyu kısa. Karıştığını hemen anladım. Koç’un peşine düştüm. Zaten göbeğinden ceketin önünü hiç kapatmadığı için dar geldiğini fark etmemiş. Ama kolları ve boyunu nasıl fark etmemiş onu anlamadım. Değiştirdik” diyerek anlattı.