BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,23
ALTIN 2.447,71
HABER /  GÜNCEL

PKKyı nasıl bitireceğini açıkladı

Emekli Albay Erdal Sarızeybek'ten ilginç açıklamalar. Komutan "Siz bu görevi orduya verin PKK tarihten silinir" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER-1990'lı yıllarda terörle mücadele yıllarında adından sıkça söz ettiren emekli Albay Erdal Sarızeybek, terör örgütü PKK'nın 4 adımda tarihten silineceğini iddia etti.

Show TV'de yayınlanan "Haber Özel" programına konuk olan emekli Albay Erdal Sarızeybek, çarpıcı açıklamalarda bulundu..

O ÇATIŞMALARDA BEN VARDIM

PKK terör örgütü “savaş ve ordu kılavuzu” diye kitap yazmış. Halen o kitap var piyasada. Orda demişki “en büyük darbeyi Alan Aktütün ve Derecik çatışmalarında yedik” demiş. O çatışmalarda ben vardım. Teröristlere büyük darbe vurduk ama Alan’da 19, Aktütün’de 22 Derecik’te 33 şehit verdik.

Şimdi yıllarım hep o şehitlerin muhasebesini yapmakla geçti. Sorumlu kim? Ben miyim dedim, karakol komutanı mı? Kuvvet komutanları mı? Yoksa ülkeyi yönetenler mi? Şehitlerin sorumlusu kim? Nerede hata yaptık da bu şehitleri verdik.

BİZ ORAYA GİDELİM

7 Eylül 92’de Cumhurbaşkanı Özal Şemdinli’ye geldi. Dedim ki “Sayın Cumhurbaşkanı biz huduttayız. Teröristler Irak’ta. Şimdi Alan’a saldırdılar, 19 şehit verdik. Bunlar gene saldıracaklar. Yine şehit vereceğiz. Biz oraya gidelim dedim.

HAYATINDA HİÇ NÖBET TUTMAMIŞ KİŞİLER

Teröristlerin sınır hattındaki karakollara saldırı yapılacağını bilmiyor muydu? Harekat yapmadı buradaki teröristlere (Basiyan ve Avasin kampları) 4 gün sonra Avasin’den çıkan teröristler Dağlıca’ya saldırdı. 12 askeri şehit edip 8’ini de götürdü. Hükümetin elinde de tezkere vardı. Askerlerimizin peşinden benim hükümetim gitmedi. Askerlerimize operasyon yaptırtmadı.

Başbakan dedi ki “Ben 5 Kasım’da Amerika’ya gidip başkana durumu anlatacağım.” Diyorlar ki “niye bu kadar zayiat verdik. Baskını bilmiyorlar mıydı?” Ya biliyoruz Aktütün’e de cumhurbaşkanına biz söyledik. Saldırı olacak biliyoruz. Ama biz Irak’a geçemiyoruz. Hayatında hiç nöbet tutmamış, hayatında karakol nedir bilmeyen, hayatında çatışmaya girmemiş kişiler şimdi çıkıyorlar televizyona çatışmada askerinizi haksız gösteren yorumlarda bulunuyorlar.

ASKER AKTÜTÜN'DE TERÖRİST SALDIRSIN DİYE BEKLİYOR

Bunu yapmaya hakları yok. Asker sınırı namus bilip bekliyor silah elinde her gece bekliyor. Neyi bekliyor? Terörist gelsin saldırsın diye bekliyor. Çünkü Irak’a kendisi geçemiyor. Bugün de aynı. Gidin Aktütün’e asker elinde silah terörist gelsin saldırsın diye.. Irak’a geçme izni yok.

Bugüne kadar sayısız sınır ötesi harekat yapıldı. Bölücülük propagandası yapanlar “Askeri sınır operasyonla bu olmaz zaten sonuç alamadık” diyorlar. Bu doğru değil.

Eğer ki siz sınır ötesi harekatta orduya siyasi hedef vermezseniz. Yurt içinde yapılmakta olan bir operasyonun devamı gibi Basiyan’a girip harekat yapıp geri dönerse bu sonuç getirmez. Harekatın siyasi hedefi ne olmalıdır? O zaman orduya verilecek emir şudur: Harekat emrini veriyorum.

PKK TARİHTEN SİLİNİR

Birinci hedefiniz Irak’ın toprak bütünlüğünü korumaktır.

İkincisi Irak’ın kuzeyinde Kürt devletinde Türk milli menfaatine aykırıdır. Irak kuzeyindeki Kürt devletinin yapısını yok etmektir.

Üçüncüsü PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütünü tarihten silmektir.

Dördüncüsü de Musul ve Kerkük’te Türkmenlerimiz yaşıyor. Onların yerel yönetimde ve merkezi yönetimde haklarının korunmasını sağlamaktır. .

Siz bu görevi orduya verin eğer ki PKK tarihten silinmezse inanamıyorum. Böyle bir şey olmaz silinir.

Bütün derdim bu bunu anlatmaya çalışıyorum. Reşadiye mum alevi gibi yanıp sönüyor. Orada 7 şehidimiz var. Eğer ki siz bu yapıyı yok etmezseniz yarın başka bir yerde olacak. Yarın belki Dağlıca bir daha saldırıya uğrayacak.

IRAK'TA SİZ ONU YOK ETMEZSENİZ

Şimdi ne diyecekler o zaman bugün çığırtkanlık yapanlar “Nedir bu ikinci kez Dağlıca baskını oldu işte 10 tane şehit verdi bu ordu görevini yapmıyor mu” diyecekler. Teröristler Irak’ta siz onu yok etmezseniz o terörist bir gün gelip sizi vuracak.

TİM KURDUM KİMSEYİ DİNLEMEDİM

Tehdite göz yummak tehditle işbirliği yapmak demektir. Aktütün’de ben bu olayı gördükten sonra anladım. Irak harekatı başlayınca 3 Ekim’de. Allah şahidim olsun 16 kişilik timler kurdum artık kimseyi dinlemedim. 16 kişilik timlerle şu gördüğünüz kamplara benim askerlerim girdi.

Hani yine bazı kişilerin çıkıp ta televizyona “ya iki aylık askerden ne olur” Öyle değil Mehmetçiği tanımıyor onlar. Biz o iki aylık eğitimli Mehmetçikle 16 kişilik timlerle o kampları hallaç pamuğu gibi attık. Bir daha karakol baskını yaşamadık.

ASKER TEHDİTLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Şimdi strateji şu: Tehdite göz yumuyorsanız tehditle işbirliği yapıyorsunuz demektir. Siz kuvvet komutanı olabilirsiniz. Veya Genelkurmay Başkanı. Veya Başbakan.. Eğer siz görevinizi yapamıyorsanız istifa edebilirsiniz. Ama bunu açıklayacaksınız. Herkes görevini yapacak. Ama yasalarda yazılı görevlerini yapacak. Başkalarına hizmet için değil.