BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şavata sahte sigortalı çıktı

Yönetmen Gani Şavata’nın da sahte sigortalı olduğunu belirledi. Müfettişler harekete geçti.

Abone ol

Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) milyarlarca YTL dolandırıldığının ortaya çıkarıldığı Ulucanlar Operasyonu’nda ele geçirilen belgeler incelendikçe ilginç isimlere ulaşılıyor.

SSK müfettişleri, ‘Dumanlı Yol’ adlı dizinin yönetmeni ve oyuncusu Gani Şavata’nın da sahte sigortalı olduğunu belirledi. Müfettişler, Şavata hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda SSK’daki bir şebekenin Ankara, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep’teki paravan şirketler üzerinden binlerce kişiyi sigortalı gösterdiği tespit edilmişti. Şebekenin, SSK’dan ‘iş göremezlik’ ödeneği aldırdığı, müteahhitlere de sahte ‘borcu yoktur’ belgesi düzenlediği anlaşılmıştı.

Soruşturmada, SSK Ankara İl Müdürlüğü’nde görevli 4 memurun da bulunduğu 27 kişi tutuklanmış, sahte sigortalı gösterilen 69 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklu sanıklar Ahmet Turan K., Şevket Ö., Ramazan Ü., Muhsin Ş. ve Eyüp P.’nin ortakları gözüktüğü paravan şirkette sigorta yapılanlar arasında oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist Gani Şavata’nın da adına rastlandı. Şavata’nın 2004 yılının 8 ayında paravan şirkette sahte sigortalı gösterildiği ortaya çıktı.

Haber: Sedat Güneç
Kaynak: www.zaman.com.tr