BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTPde Ağar memnuniyeti

DYP lideri Mehmet Ağar'ın 'PKK'ya af' önerisi DTP'de büyük memnuniyet uyandırdı.

Abone ol

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DYP liderinin çıkışını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi, silahın tamamen bırakılabileceğini söyledi. Türk, "Süreci en iyi kavrayanlardan biri sayın Mehmet Ağar. Halkları karşı karşıya getirecek bir süreç yaşanıyor. Ağar, bu gelişmelerin farkında. Mutlaka kendi yurttaşını kazanacak bir formül bulunmasının zorunlu olduğunu görüyor" dedi. "Devletteki geçmiş tecrübesinden kaynaklanarak, farklı bir yaklaşımın zorunlu olduğunu görmeye başladı" diyen Türk, Türkiye'de Kürtlerin birlikle yaşama kararı ve azminde olduklarını söyledi.

Formülü bulunur
Askeri yöntemler dışında seçenekler geliştirilmesi gereğini tekrarlayan Türk şöyle devam etti: "PKK'nın dağdan inmesi bir süreç işidir. Bu süre içinde silahlar bırakılır, bir formül bulunur. İnsanların dağdan inerek, toplumun içine katılmasını sağlayacak bir formül bulursunuz. 3-5 yıl sonra siyaset yapma hakkı verilmeli. Amaç silahlı sürecin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Demokratik kanalları açmadığınız zaman silahlı süreci bugün bitirseniz bile farklı bir günde, farklı bir yerde, farklı bir isimle ortaya çıkabilir. Bu nedenle Ağar'ın söyledikleri önemli."

ASKERLE GÖRÜŞEBİLİRİZ
Çözüm için hükümetle bir araya gelmeye hazır olduklarını anlatan Ahmet Türk, "Bunun da ötesine geçerek, askerler bizim ne düşündüğümüzü merak ediyorsa, onlarla da görüşmek isteriz. Bir ateşkes süreci başladı, bunun çağrıcısı biziz. Sürecin doğru gelişmesi, silahsız bir sürece geçilmesi için her kesimle görüşürüz" dedi.