BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Süper lig greve gidiyor

İddaa'dan aldıkları payın arttırılmasını isteyen kulüpler MAÇLARA ÇIKMAYACAK

Abone ol İDDAA gelirlerinin paylaşımında yaşanan anlaşmazlık Türk futbolunu kaosun eşiğine getirdi. Turkcell Süper Lig’de yer alan 18 kulüp, İddaa’dan paylarına düşen miktarın artırılması için Futbol Federasyonu’na ültimatom vermeye hazırlanıyor. Kulüpler, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde, ligi boykot etmeye dek varan eylemler yapacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, İddaa gelirlerinin paylaşımında büyük haksızlıklar yaşandığını belirterek şunları söyledi:

Siyasiler devreye girdi

"Turkcell Süper Ligi’nde ve İkinci Lig A Kategorisi’nde yer alan takımlar İddaa’dan geçen sezon ayda ortalama 240 bin YTL gelir elde etti. Bu sezon, artan hasılata paralel olarak bu gelirin ayda 350 bin YTL’ye ulaşmasını bekliyorduk. Fakat, geçen ay bizim elimize geçen para 170 bin YTL oldu. Bu düşüş İddaa bültenine alınan takım sayısının artmasından kaynaklandı.

Geçen sezon İddaa 110 takımla oynanıyordu. Turkcell Süper Lig ve İkinci Lig A Kategorisi takımları her hafta, B Kategorisi ve Üçüncü Lig takımları ise ara sıra İddaa bülteninde yer alıyordu. Fakat, ortada dolaşan para ciddi boyutlara ulaşınca, B Kategorisi ve 3. Lig kulüpleri, siyasileri devreye sokup, maçlarını İddaa’ya daha çok koydurmaya başladılar. Geçen sezon 110 takımla oynanan İddaa artık 200 takımla oynanıyor. Bu da aylık kazancımızın düşmesine neden oldu.

Payımız artırılmalı

Bizim gözümüz kimsenin aldığı parada değil. Bütün B Kategorisi ve Üçüncü Lig takımları da çok para alsın, buna itirazımız yok. Bizim itirazımız İddaa’dan kulüplere verilen payın çok düşük olmasına...

Yüzde 15’e çıkarılsın

Bu işin çözümü kulüplerin İddaa’dan aldığı payın artırılmasıdır. Avrupa’da kulüpler İddaa türü organizasyonlardan yüzde 15 pay alıyor. Bizde de böyle olması gerekir. Perşembe ya da cuma günü Kulüpler Birliği bu konuyla ilgili toplantı yapacak.

Payımızın artırılmasında kesin kararlıyız. Eğer isteklerimiz kabul edilmezse mahkemeye başvurup, İddaa’nın isim hakkımızı kullanmasını engelleyeceğiz. Ardından da ligi boykot etmeye kadar varan eylemler yapacağız."

Kaynak:www.hurriyet.com.tr