BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Sav o iddiaya ne dedi?

Vakit Gazetesi "Sav'ı açık kalan telefonundan biz dinledik" diyor. Sav o gün arandı mı? İşte olay adamın açıklaması;

Abone ol

Dinlendiği iddialarıyla tartışmaların göbeğindeki isim Önder Sav NTV'nin canlı yayınında konuştu. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Vakit Gazetesi'nin "Telefonu açık bıraktı. Biz de kaydettik" iddiasını "Zırva" olarak değerlendirdi.

 İDDİLAR ZIRVADIR

Sav, Valiyle konuşurken Vakit gazetesi muhabirinin aradığı iddialarının da doğru olmadığını söyledi ve şöyle konuştu:  “Ben Vakit Gazetesi’nin hiçbir muhabiriyle görüşmedim. Bu iktidarla Vakit gazetesinin ortaya çıkan suçu örtme gayretleridir. Görüştüğüm kişi eski Bolu valisidir. Şimdi merkeze alınmıştır. Kendisini eskiden beri tanıyorum. Merkeze alınmasıyla ilgili üzüntümü dile getirdim. Konuştuk. İddialara göre ben kendisiyle görüşürken arıyorlar. Ben yanlış düğmeye basıyorum. Vakit bunu kayda alıyor. Bu zırvadır.” dedi.

İKTİDAR SORUMLULUĞU ÜSTÜNDEN ATIYOR

Sav iktidarın olayı çözüp çözmeyeceği konusundaki düşüncelerini şöyle açıkladı:

İktidarın yaptığı açıklamalar tatmin edici olmaktan uzak. Özel komisyon kurularak inceleme gibi Meclis'te teamülünde yeri olmayan çabalara tanık oluyoruz. İktidar kendi emrindeki birimlere, emniyet birimlerine istihbarat birimlerin, talimat verir, gereken çalışmayı yapar. Sorumluluk noktasında soruşturma nereye gidiyorsa gider. Bu sorumluluğu üzerinden atıp, ucu açık bir yönteme getirmek doğru değil. İktidar üzerine düşenleri yapmamaktadır.”
İÇİŞLERİ BAKANINDA KARARLILIK GÖRMEDİK

Biz kendi binamızda, iki kişinin arasındaki konuşmanın bir gazetede yer almasından yola çıkarak özel hayatın gizliliğine müdahale edildiğini, banta alındığını ve yayınlandığını söylüyoruz. Bu suçtur. Bu fiilin failleri bulunmalıdır. Bunun için harekete geçecek makam İçişleri Bakanlığı’dır. Bakan düğmeye basmalıdır. Ancak İçişleri Bakanı’nda böyle bir basireti ve kararlılığı göremedik.”