BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bir istifa çağrısı da MHPden!

Bugünlerde Bakanlara Başbakanlara istifa çağrısı çok revaçta. Bir istifa çağrısı da Babacan'a geldi. Ama konu bambaşka. Bakın ne?

Abone ol İNTENETHABER

ANKARA/ Türkiye’de gayrimüslümlerin yanı sıra Müslümanların da sorunlar yaşadığını ve baskı altında olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a MHP’li Süleyman Turan Çirkin’den istifa çağrısı geldi.

Çirkin, “Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’de sadece gayrimüslimlerin değil, Müslümanların da dini özgürlüklerini yaşamalarında sorunlar olduğunu söylemiştir. Bu sözleri sarfeden kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanıdır. Dolayısıyla sözleri şahsını değil, Türkiye Cumhuriyetini bağlamaktadır” dedi.

Çirkin, Babacan’ı makamının sorumluluğunu, ciddiyetini, ağırlığını anlayamamakla suçladı ve şunları söyledi:

“Sayın Bakanın, bu tavrıyla, Avrupa’da kabul görmek için Türkiye’yi kötüleyen kişilerden ne farkı kalmıştır? Beş yıldır Hükümette olup da, Türkiye’de baskı rejimi olduğunu iddia eden bu Bakana sormak lazım:

- Yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde, vatandaşlarımızın Avrupa’ya şikayete konu olacak şekilde inançlarını yaşamalarında nasıl bir engel bulunmaktadır?

- Size veya ailenize bu konuda herhangi bir baskı uygulanmış mıdır?

- Türkiye’de gayrimüslim vatandaşlarımızın inançlarının gereğini yerine getirmeleri karşısında bir engel var mıdır?

- Size bu konuda bugüne kadar yapılmış resmi bir şikayet bulunmakta mıdır?
- Böyle görüşleriniz, sıkıntılarınız var ise, Hükümette olduğunuz süre içerisinde neden sorunu çözmek için uğraşmadınız da, yurtdışında şikayet etme yolunu tercih ettiniz?”

Çirkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikasını yürütmenin ciddi bir iş olduğunu da belirterek, “Görev bilinci taşımayan, makamının sorumluluklarını bilmeyen, bir bakan olarak ülkesini kötülemekte bir örneği bulunmayan Ali Babacan’ın bir an evvel görevinden alınması ya da istifa etmesi gerekmektedir?” dedi.