BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sav koltuğu bu uyarıyla bıraktı

Eski Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle görevi Süheyl Batum'a devretti..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav, parti genel merkezinde yapılan devir-teslim töreninde koltuğu Süheyl Batum'a devrederken kimseye kırgın ve küskün olmadığını söyledi ve bir de uyarı yapmaktan geri durmadı...

CHP Genel Merkezi bugün ilginç bir törene tanıklık etti. Uzun zamandan bu yana genel sekreterlik görevini sürdüren Önder Sav, sert tartışmaların ardından görevi Süheyl Batum'a devretti... Kimseye kırgın ve küskün olmadığını belirten Sav, yeni yönetime hem destek verdi hem de 'CHP değerlerinden sapmadığı müddetçe' şeklinde sözlerle örtülü uyarı yapmaktan geri durmadı. Sav CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret edeceğini söyledi...

Sav şöyle konuştu: "Beni genel sekreter olmamı isteyen Deniz Baykal'a,Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içinde ufak tefek serzenişler olabilir. Ancak biz karanlıklara karşı mücadelemizi omuz omuza yapmalıyız. Bir başka önemli noktanın altını çizmek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ve görevi yürütecek arkadaşlarımıza CHP'nin ilkelerinden sapmayan her türlü davranışlarında yardımcı olacağımı vurgulamak isterim. Demokratik hukuk mücadelemiz, Atatürk milliyetçiliği mücadelemiz sürmelidir. Hep birlikte CHP'yi başarıya taşırken bu ilkeler rehberimiz olmalıdır. Ben buradan bu görevi devrederek ayrılıyorum. Dostluklarımı, sıcaklığı, arkadaşlarımla beraberliği, gönlümde yaşattığı genel başkan sevgsini taşıyorum. Kimseye küs değilim. Siyaset sürekli kırgınlık ve küskünlükle ilelebet süremez. Her düşüncenin, her anlayışın anlamı vardır. Ben bundan sonraki siyasi yaşamımda bu anlam ve değerine uygun davranacağım. Böyle bir görevi  değerli siyaset ve bilim adamı dostum sayın Süheyl Batum'un CHP değerlerine sahip çıkacağından hiçbir şüphem yok."

SÜHEYL BATUM:  ÖNEMLİ BİR AN

Genel Sekreterlik görevini Önder Sav’dan devralan Süheyl Batum ise şunları söyledi:

Sayın Önder Sav, kendileriyle siyaset yapmaktan onur duyduğum biridir. Bugün bir devir teslim töreni için buradayız. Çok değerli genel sekreterden görevi teslim alıyorum.

Bundan birkaç gün önce Sayın Bülent Ecevit’in anısına düzenlenen törende birlikteydik. Bugün de Atatürk’ün huzuruna gideceğiz.

Bu, CHP’nin kökeninin, yolunun nereden geldiğini çok açıklıkla gösteren bir göstergedir.