BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.521,56
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy ekonomik programını açıklayacak

Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Nicolas Sarkozy izleyeceği ekonomi programını açıklamaya hazırlanıyor.

Abone ol

Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Nicolas Sarkozy, bugün, izleyeceği ekonomi programını açıklayacak.

22 Nisan ve 6 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru geri sayım sürerken, kamuoyu yoklamaları Sarkozy'nin, şimdiye dek başabaş gittiği başlıca rakibi François Hollande'ın biraz önüne geçtiğini gösteriyor. Bununla birlikte belirtiler asıl önem taşıyan ikinci turdan Hollande'ın galip çıkacağı yönünde.

Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye verilen destek Toulouse kentinde askerlere ve Yahudi okuluna yönelik saldırılardan sonra arttı.

Sarkozy yönetimi ülke çapında güvenlik önlemlerini artırdı ve İslamcı militan olmakla suçlanan kişileri hedef alan kapsamlı ve tartışma yaratan operasyonlara girişti.

Sosyalistler ise şimdi dikkatleri yeniden ekonomi üzerine çevirme çabasında. François Hollande, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istiyor. Hollande dün, akaryakıt fiyatlarının dondurulacağı sözünü verdi; Cumhurbaşkanı ile hükümetteki bakanların maaşlarında yüzde 30 kesintiye gidileceğini bildirdi.

Fransa'da yapılan kamuoyu yoklamaları, halen yüzde 10 olan işsizlik oranının seçmenin aklındaki öncelikli sorun olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kamu harcamalarında yeni kesintilere gidilmesi gereken bu dönemde, ülke ekonomisine ilişkin planlarını ortaya koyacak.