BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.520,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın sözleri CHP'lileri kızdırdı!

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu bu kez de 12 Eylül için karşı karşıya...

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bu kez de 12 Eylül kavgası çıktı. Erdoğan dün 12 Eylül davasında müdahil olan CHP ve MHP'yi eleştirmiş, gazete küpürleri üzerinden iki lideri yerden yere vurmuştu. İşte o sözlerin ardından dün akşam saatlerinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi ve müdahil olacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında dün Ankara'da görülen 12 Eylül davasını değerlendirdi. Bugüne kadar muhalefet tarafından gazeteler aracılığıyla sık sık eleştirildiklerini anlatan Erdoğan, dün Ankara'da başlayan 12 Eylül davasıyla ilgili konuştu. CHP'yi kendi silahıyla vuran Başbakan, canlı yayında gazete küpürlerini gösterdi.

"AKŞAM FARKLI SABAH FARKLI, BUNLAR BU"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aynen şunları söyledi. "Geçici 15. maddenin kaldırılmasıyla Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz. Kendi liderleri kendi tabanını kandırıyor. Hesap sorabilirler mi hayır" diyor.

Bunları söyleyen Kılıçdaroğlu şu an ne yapıyor? 12 Eylül davasına müdahil olmak için sırada. Akşam farklı sabah farklı, bunlar.

Sayın Devlet Bahçeli "12 Eylül'ü yargılayamazlar. Unutulmamalıdır ki 12 Eylül 1980'de hukukun boğazına yağlı urgan geçirenler 12 Eylül 2011'de adaletin terazisini kıran bozguncu zihniyetin aynı alanda kümelendiklerini bir gün herkes idrak edecek" diyor. Evet bunları söyleyen Sayın Bahçeli müdahil olmak için sırada.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP 

Kılıçdaroğlu, Bab-ı Ali Toplantısı'na katılmak üzere Mövenpick Otel'e gelişinde bir gazetecinin, ''Bugün Sayın Başbakan grup toplantısında, 'CHP, 12 Eylül darbesi yargılanamaz demişti, şimdi açılan davaya niye müdahil oldu' dedi. Ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''12 Eylül davasına müdahil olmak bizim hakkımız. Sayın Başbakan'ın bundan rahatsızlık duymasını doğrusu anlayamadım. 12 Eylül'de mağdur olan bir siyasi partiyiz. Genel başkanımız tutuklandı, mal varlığımıza el konuldu, partimiz kapatıldı. Dolayısıyla biz de mağdur sıfatıyla taraf olacağız. Biz, sağlıklı bir yargılama olması ve hiçbir kuşku duyulmaması için önerge vermiştik. Önergede (darbenin) yargılanmasını istemiştik. AKP, bu önergemizi reddetmişti. Şimdi ben Sayın Başbakan'a sorayım; bizim önergemizi niçin reddetti?''