BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy bunun bedelini ödeyecek!

Fransız basını Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye ziyaretindeki sözlerin sert dille eleştirdi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Ankara ziyareti, Fransız basınına biraz sert dille yansıdı.

Basın Sarkozy'e fena kızdı. İşte o yazılar...

Le Figaro: Cumhurbaşkanı Türkler'in homurdanmalarını söndürmeye çalıştı ve AB ile 'olası uzlaşma'yı hatırlattı. Sarkozy, Ankara'ya gizli bir kriz ambiyansında iniş yaptı. Mümkün olursa bu sene tekrar bu sefer 'ailece' bir gezi düzenlemeyi kabul ettikten sonra, daha az kavgacı bir ortamda Ankara'dan ayrıldı.

Le Monde: AB ile Türkiye arasında 2005 yılından bu yana süren müzakereler, Kıbrıs sorunu ve birçok Avrupa ülkesinin Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkması yüzünden bitme noktasına geldi.

Midi Libre: "Sarkozy'nin Ankara ziyareti öfke ve nezaket arasında.
Tribune de Geneve: "Türkler, Sarkozy'ye dostça bir protokol düzenlenmedi. Bir bakan tarafından değil, Ankara Belediye Başkanı tarafından karşılandı. Türk diplomatları, Fransa başkanı ile soğuk bir savaş içinde.

Sosyalist Parti Sarkozy'yi eleştirdi

Le Monde'a konuşan Sosyalist Parti eski genel başkanı ve milletvekili François Hollande, "Sarkozy bu ziyaretinin bedelini ödeyecek. O, Türkiye'den kendisini koruması gerektiğini düşünüyor. Fakat Türkiye, Fransa için ekonomisi gelişmekte olan ve Arap dünyası için örnek teşkil eden zorunlu bir ortak. Sarkozy iki ülke arasındaki ilişkileri yenilemek için ileride büyük güçlük çekecek" diye konuştu.