BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.439,10
HABER /  DÜNYA

Büyükelçi'nin feryadı yürekleri dağladı!

Libya’nın BM Büyükelçisi Muhammed Şalgam, Birleşmiş Milletler'den yardım istedi.

Abone ol

Libya’nın BM Büyükelçisi Muhammed Şalgam, dün Güvenlik Konseyi toplantısında, içinde bulundukları durumun ortadan kaldırılması için adeta yalvardı.



Şalgam, “Lütfen Birleşmiş Milletler, Libya’yı kurtarın. Katliamı, masumların öldürülmesini engelleyin. Kesin, hızlı ve cesur bir çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Şalgam’ın konuşurken, arkasında oturan yardımcısı İbrahim Dabbani’nin gözlerinden akan yaşlar dikkatlerden kaçmadı.

Kaddafi'nin çocukluk arkadaşı olan Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Muhammed Şalgam, BM Güvenlik Konseyi'ni Libya'daki vahşeti durdurması için göreve çağırdı. Şalgam ayrıca, "Buradan Kaddafi kardeşime sesleniyorum: Libyalıları rahat bırak" dedi.

Kaddafi'ye karşı ilk isyan bayrağını çeken ve onu yönetimden çekilmeye davet eden Libyalı diplomat Dabaşi de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaddafi'yi “deli” olarak nitelendirerek “Ya öldürülene, ya da intihar edene kadar görevde kalır, kimseye teslim olmaz” diye konuştu.

YAPTIRIM KARARI BUGÜN ÇIKABİLİR

BM Genel Sekreteri Ban ise oturumdaki konuşmasında, Libya'da 10 gündür süren olaylarda 1000'den fazla insanın hayatını kaybettiği yönünde tahminler yapıldığını ve vurulmaktan korkan insanların evlerinden çıkamadığını ifade etti. Ban, "Bu şartlar altında zaman kaybı insan kaybı demektir" diye konuştu.

Ban'ın, Libya'ya yönelik planlanan yaptırım paketi konusunda acele edilmesi çağrısında bulunmasının ardından harekete geçen BM Güvenlik Konseyi, bugün toplanarak Kaddafi'ye karşı yaptırım seçeneklerini ele almaya karar verdi.