BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy adaylığını resmen açıkladı

Fransa Cumhubaşkanı Nicolas Sarkozy, 22 Nisan tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını resmen açıkladı.

Abone ol

Sarkozy, adaylığını canlı yayında açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını resmen açıkladı.

Sarkozy'nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu ancak Fransa cumhurbaşkanı bu konuda resmi bir açıklama yapmamıştı.

Fransa cumhurbaşkanı bu açıklamasını TF1 adlı televizyon kanalında kendisiyle yapılan bir mülakat sırasında canlı yayında söyledi.

Sarkozy'nin seçimlerdeki başlıca rakibi Sosyalist aday Francois Hollande.

Kamuoyu yoklamaları Hollande'ın seçimlerin galibi olacak çıkacağına işaret ediyor.

Uzmanlar, anketlere göre seçmenlerin yüzde 80'inin karşı olduğu Sarkozy'nin ikinci dönem seçilmek için önünde zorlu bir mücadele olduğunu söylüyor.

Sarkozy mülakat sırasında, adaylığının 'otomatik bir süreç' olmadığını ve aday olma kararı için ciddiyetle düşündüğünü söyledi.

Sarkozy, Fransa seçimlerine 10 haftadan az bir süre kala, ülkenin gelecek dönemi için doğru siyasete kendisinin sahip olduğunu da savundu.

Fransız ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde büyüme kaydettiğini ifade eden Sarkozy, bu büyümenin Avrupa'nın diğer büyük ekonomilerine kıyasla daha yüksek olduğunun da altını çizdi.

Fransa cumhurbaşkanı ayrıca, Sosyalist adaya Hollande'ı kendisine saldırıya odaklanmakla da eleştirdi.

Rakibinin "saygı değer" odluğunu belirten Sarkozy'e göre Hollande ülkeyi yönetmek için gerekli ciddi fikirlerden yoksun.

BBC'nin Paris'teki muhabiri Hugh Schofield, Fransa cumhurbaşkanının aşırı sağcı Ulusal Cephe partisi lideri Marine Le Pen'in gerisinde kalma ihtimalinin zayıfladığını söylüyor.