BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kurultay başkanlığına 'ağabey' formülü

CHP'de yaklaşan tüzük kurultayı öncesinde kurultay başkanlığı için Adnan Keskin'in ismi öne çıkıyor ancak...

Abone ol

CHP'de olağanüstü tüzük kurultayında divan başkanlığı için "ağabey formülü " konuşuluyor. Parti yönetimi Denizli Milletvekili Adnan Keskin ismi üzerinde dururken, kulislerde sürpriz aday olarak Deniz Baykal'ın ismi öne çıktı.

CHP'de uzun yıllar partinin bir ve iki numaralı ismi olarak çalışan ancak 1999 yılında yolları ayrılan Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Adnan Keskin bu kez de 26 Şubatta yapılacak tüzük kurultayı için karşı karşıya geldiler.


1999 yılından bu yana siyaset için konuşmayan Baykal ve Keskin'i buluşturan ise 26 Şubat'ta toplanacak tüzük kurultayı oldu. Kurultay için Divan Başkanlığı'na talip olan Baykal adı kurultay Divan Başkanlığı için geçen eski dostu Adnan Keskin'i uzun yıllar sonra ilk kez telefonla aradı.

"Partinin toparlanması için" kurultayda kendisinin divan başkanı olmak istediğini söyleyen Baykal, Keskin'in Divan Başkanlığı için nabzını yokladı. Baykal konuyu Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planladığını belirterek "Kendisi bana şimdi Adnan
Bey'e söz verdim diyecek. Size bir şey iletildi mi ne düşünüyorsunuz?" dedi.

Baykal, konuşmasında partinin toparlanmaya ihtiyacı olduğunu da belirterek Keskin'e üstü kapalı şekilde "ben olmak istiyorum" mesajı verdi.

Keskin ise Divan Başkanlığı önerisinin kendisine Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini ancak onun istemesi halinde kendisinin bu görevden vazgeçeceğini söyledi ve Baykal'ın talebine yeşil ışık yakmadı.