BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  POLİTİKA

Siz kargasınız, sizden kormuyoruz!

Öcalan'ın yakalanmasını yıldönümünde düzenlenen protesto gösterisine katılan Sırrı Sakık, hükümete bu sözle yüklendi!

Abone ol

Manisa'da, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının yıldönümünde düzenlenen protesto gösterine katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Anadolu'da bir söz vardır. Derler ki 'Kargadan korkanlar, darı ve buğday ekemez' Vallahi siz kargasınız. Biz sizden korkmuyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının yıldönümü nedeniyle ilk olarak İzmir'de düzenlenen protesyo gösterisine katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık daha sonra Manisa'ya geldi.

BDP'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Merkez İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Sakık'ı, 300 kişilik partili karşıladı.

Bir kamyonetin kasasından partililere seslenen BDP'li Sakık, Kürt sorunun yıllardır baskı ve zulümle çözümlenmeye çalışıldığını önü sürdü.

Sakık şöyle konuştu: "30 yıldır bu ülke çatışmalı bir süreçten geçiyor. Bu 30 yıllık süreçten ders almaları gerekenler ne yazık ki diyalog ve müzakere yerine daha çok baskı, tutuklama, zulüm politikalarıyla Kürtleri susturmaya çalışıyorlar. Anadolu'da bir söz vardır. Derler ki 'Kargadan korkanlar, darı ve buğday ekemez'. Vallahi siz kargasınız. Biz sizden korkmuyoruz. Biz bu özgürlük tohumlarını tarlaya attık. Bu tarlalardan özgürlük fışkıracak.

Kürt halkının diline, kültürüne dem vuramayacak. Kürtlerde diğer haklar gibi özgür olacak. Bedeli ağır, tasvip etmediğimiz olaylar oluyor, çatışmalar oluyor. Ölüm kan ve gözyaşı oluyor. Ama ne yazık ki özgürlük mücadelesi için siz sokağa döküldüğünüzde bu bedel de ağır bir şekilde ödeniyor. Bir gün mecliste 'Çare yoksa, yol çaredir, dağ çaredir. zindan çaredir, şehrin her alanında direnmek bir çaredir' dedim. Bunun için çaresisiz ve çaresiz olduğumuz içindir ki kendimizi dağlara vuruyoruz. Çaresiz olduğumuz için kendimizi zindanlara vuruyoruz. Acı çekiyoruz, bedel ödüyoruz" dedi.