BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Sarkisyan maç izlemeye geliyor

Gül Ermenistan'a gitti. "Gitmemeliydi" diyenler de oldu ama ziyaret meyvesini verdi. Şimdi Sarkisyan geliyor. Bakın ne zaman?

Abone ol

İstanbul’da temaslarda bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın da milli maç için Ekim 2009’da Türkiye’ye geleceğini söyledi.

SARKİSYAN TÜRKİYE'YE GELECEK

Nalbantyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Ekim 2009’da Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıklarken, ön koşuluz olarak diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi ve sınırların açılması yolundaki Erivan’ın bilinen taleplerini yineledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian, Türkiye ile Ermenistan arasında yeni bir sayfa açmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

GÜL'ÜN BİLGECE DAVRANIŞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eylül ayında yapılan daveti kabul etmesini "Bilgece bir davranış" olarak niteleyen Nalbandian, iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir engel olmadığını dile getirdi. Nalbandian, ziyaretin ardından yakalanan fırsattan son derece memnun olduğunu ifade etti.

Nalbantyan şöyle devam etti: "Bu yıl Eylül ayında Sayın Gül Ermenistan’a geldi ve iki cumhurbaşkanı birlikte maç izlediler. Bu fırsatı değerlendirerek sayın Gül ile önemli konuları görüştük. Bugün bu pozitif ortamı sürdüreceğiz. İlişkilerin pozitif olduğuna inanıyorum.
Bilim, toplumsal hayat anlamında işbirliği yapmak istiyoruz. Bölgesel çalışmaları artırmak istiyoruz. Ermenistan şimdi ilişkilerin normalleştirilmesi için hazır. Diplomatik ilişkilerin. Ön koşul olmadan ilişkiler normalleştirilebilmeli. Aynı zamanda sınırların ön koşul olmadan açılmasını kastediyorum. Ermenistan’da ön koşulsuz bunu gerçekleştirmeye hazırlıktır.
İki ülke arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi iki ülke liderlerinin sorunudur. Bu halkların da çıkarına olacaktır. Sınırların açılması iki ülkenin çıkarına olabilir."