BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putinin partisi kemer sıkıyor

Putin'in başkanı olduğu iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, kriz nedeniyle parti içinde kemer sıkma kararı aldı.

Abone ol Başbakan Vladimir Putin'in başkanı olduğu iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, kriz nedeniyle parti içinde kemer sıkma kararı aldı.

Kommersant'ın haberine göre, Birleşik Rusya Partisi Üst Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Boris Grizlov, mecliste ve merkez yönetim kurulunda kısıtlamalara gideceklerini söyledi.

Grizlov, yaptığı açıklamada, Devlet Duması'nda giderleri yüzde 10 azaltacaklarını belirtti. Krizle mücadele çerçevesinde yapılacak söz konusu işlemlere değinen Grizlov, "Bence, benzer bu gibi adımlar bölgelerdeki devlet kurumlarında, bakanlıklarda ve hükümet kabinelerinde de uygulanması lazım." dedi. Birleşik Rusya Partisi'nin merkez yönetim kurulunda da yüzde 25 bir azaltma olacağını kaydeden Grizlov, krizle mücadele merkezlerinin kurulacağını, Rusya'nın diğer bölgelerinde bulunan parti yetkililerine de konuyla ilgili tavsiyeler yapılacağını anlattı.

Birleşik Rusya Partisi Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Vorobyov da Grızlov'un sözlerini doğrulayarak, önümüzdeki yılda parti içinde finansla ilgili kısıtlamalara gideceklerini belirtti. Vorobyov, "Sosyal projeler dışında partimiz önümüzdeki yıl faaliyetlerle ilgili harcamaları azaltacak. Profosyonel çalışanlarımızı işsiz bırakmamaya özen göstereceğiz." diye konuştu.

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, kriz nedeni ile konseyin 15. yıldönümü etkinliklerini de iptal etmeyi düşünüyor.