BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şarkıcı Özkan Çifçi, Grup Sıla’nın Avrupa serüvenini anlattı

Müzisyen bir ailede dünyaya gelmenin bütün avantajlarını fazlası ile kullanan Özkan Çifçi, çocuk yaşlarından beri içerisinde bulunduğu müzik sektöründe pop müzikten, rap müziğe, fantezi müzikten slow müziğe çeşitli müzik dallarında okumalar yaptıktan sonra ablası ile ile beraber gerçekleştirdiği düetler ile beğenildi.

Abone ol

Henüz 15 yaşında iken girdiği Grup Derman, kısa bir süre içerisinde pek çok bilgi ve deneyim edinmesini sağladı. Edindiği bunca bilgi ve deneyimin ardından kendi ekibini oluşturarak tanınmış pek çok orkestranın içerisinde yer aldı. Son olarak Grup Sıla adında kendi orkestrasını kuran Özkan Çifçi, “Grup Sıla içerisinde dört kişilik bir ekibimiz var. Babamın müzik grubundan ekip arkadaşı olan İbrahim Ethem Amca’nın oğlu Özkan ile grupta beraber çalıştık. Gerek Hollanda’da gerekse Avrupa’nın pek çok bölgesinde sahne almaya devam ediyoruz. 15 senedir sahnelerde olmanın verdiği tecrübe ve rahatlık ile insanlara en iyisini sunmak için çalışıyoruz. Grubumuzdaki arkadaşlarım Musab Açıksöz, Özkan Erdem ve Mazlum Çağlı’yı da zikretmeden geçmek olmaz. Onlarla daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Küçük ama kendilerinden emin adımlarla ilerlediklerini ifade den Özkan Çifçi, Hollanda’daki müzik gruplarının kalite, profesyonellik ve memnuniyet ölçütlerinin değerlendirildiği sitelerde kendi grupları için bu kategorilerde 5 yıldız üzerinden değerlendirmelerde bulunulduğunu ve Grup Sıla’nın bu değerlendirmelerden 4 yıldız alarak kendinden emin yürüyüşünü devam ettirdiğini söyledi.

Pandemi süreci boyunca boş durmadıklarını düğünlere ara verilmesine karşın grup olarak stüdyoda çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Özkan Çifçi, “Gurbet elde insanlarımıza kendi topraklarından sesler duyurabilmenin çabası içerisindeyiz.” dedi. Babasının da Hollanda’nın ilk orkestralarından birisi olan Grup Anadolu’da çalıştığını ifade eden Özkan Çifçi, “ Ablamın da müzik ile ilgilendiğini düşünürsek, aile boyu müzikle iç içe olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.