BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Şarkıcı Ege kimdir kaç yaşında gerçek adı bakın ne?

Yaz Aşkım, Delice Sevda gibi hit şarkılara imza atan şarkıcı Ege kimdir, kaç yaşında ve gerçek adı ne soruları merak konusu oldu. Şarkıcı Ege'nin gerçek adı Levent Ak'tır. 50 yaşında olan Ege aslen İzmirlidir. Daha önce hiç evlenmeyen Ege özel hayatını da kameralar önünde yaşamayı sevmeyen ünlülerden.

Abone ol

Şarkıcı Ege kimdir, kaç yaşında ve asıl adı ne soruları merak konusu oldu. Şarkıcı Ege'nin gerçek adı levent Ak'tır. Aslen İzmirli olan Ege 50 yaşındadır. Çocuklupundan beri şarkı ile iç içe olab Ege, zeytinyağı işine girdi ve fakat iş deneyimi istediği gibi olmadı büyük paralar batırdım diyerek şarkıcılığa devam etti. 

EGE KİMDİR: Ege  (şarkıcı),  Gerçek  adı;  Levent  Ak’dır.  1968  yılında  İzmir’de  doğmuştur. Çocukluğunda  klavyeli  sazlar  eğitimi  alarak  müziğe  ilk  adımını  attı.  Daha  sonra hayranı olduğu ünlü sanatçı Maria Rita Epik’le tanıştı. Hayatında bir kilometre taşı olduğunu  söylediği  Epik’ten  uzun  süre  gitar  ve  bestecilik  dersleri  aldı. 

Kendi bestelerini yapmaya başladı.  İzmir’de  yaşadığı  1994  senesinde  ‘Yaz  Aşkım’  adlı  şarkısının  demosu  yerel radyolarda yayınlanması ile birlikte tanındı. Daha sonra İstanbul’a gelerek albüm çalışmalarına  başladı.  1995  yılında  ilk  albümü  ‘Senden  Uzak’la  büyük  beğeni topladı. Yıllar  boyunca  kazandığı  birikimle  şarkılarının  söz  ve  müziğini  kendisi  yazan sanatçı  sadece  ‘yorumcu’  olmadığını  da  gösterdi.  ‘Senden  Uzak’  adlı çalışmasında, dokuz şarkının söz ve müziğinin altına imzasını attı. ‘Delice Sevda’, ‘Yaz  Aşkim’,  ‘Aşktan  Söz  Et’  ve  ‘Senden  Uzak’  adlı  şarkıları  klasik  yaz  şarkıları arasındaki yerini aldı.

1997 yılında “Sevildiğini Bil Yeter”  adlı  albümünü çıkardı.  Albümdeki parçaların  düzenlemesinde Ozan  Doğulu,  İskender Paydaş,  Özkan  Turgay, Sarp  Özdemiroğlu gibi işinin ehli isimler yer alırken Deniz  Seki,  Aylin gibi isimler  vokalleriyle  albümü süslediler.