BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,66
HABER /  GÜNCEL

Sarısülük davasında Adliye içi ve dışına gaz bombası

Gezi eylemleri sırasında gösterici Ethem Sarısülük'ü silahıyla vurduğu gerekçesiyle yargılanan polisin tutuklanması talebi reddedildi. Polis, Adliye önündeki protestocu kitleye gaz ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor.

Abone ol

Ankara’da 1 Haziran tarihinde Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının bugünkü ikinci duruşması olaylı geçti.

Salonda gerginlikler yaşanırken, Adliye önündeki Sarısülük destekçilerine polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylar sırasında Adliye binası içine de gaz bombası atıldı.

Sanık polis Ahmet Şahbaz Urfa'ya tayin edildiği gerekçesiyle bugünkü duruşmaya gelmedi. Sanık avukatları, Şahbaz'ın ifadesinin video konferansla alınabileceğini söylediler.

Sarısülük ailesinin avukatları ise Şahbaz'ın tutuklu yargılanmasını talep ettiler. Mahkeme bu talebi reddetti ve davayı 2 Aralık tarihine erteledi.

Salonda izleyiciler arasından ''Katil Polis'' sloganları atılırken, sanık avukatlarına sözlü sataşmalar yaşandı.

Sanık polisin tutuklanması talebinin reddedildiğini duyan Adliye önündeki protestocu kalabalık da sloganlar atarken, güvenlik güçleri gaz ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında Adliye içine de gaz bombası atıldığı için binadakiler arka kapılardan tahliye edildi.

Adliye önündeki olaylarda bazı göstericiler yaralanırken, protesto eylemlerinin Kızılay Meydanı'na kaydığı bildiriliyor.