BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,05
HABER /  GÜNCEL

Platini: Dünya Kupası'na katılımcı sayısı artmalı

UEFA Başkanı, Dünya Kuypası finallerine katılan ülke sayısının 32'den 40'a çıkarılmasını önerdi. Öneri kabul edilirse, uygulama Rusya'da olacak.

Abone ol

UEFA Başkanı Michel Platini, Dünya Kupası finallerine katılan takım sayısının 32'den 40'a çıkarılması çağrısında bulundu.

Platini bunu FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Avrupa'nın katılımcı sayısı azaltılarak Afrika ve Asya'dan daha fazla ülkenin turnuvalara katılımının sağlanması önerisine alternatif bir öneri olarak gündeme getirdiğini söylüyor.

Times gazetesine konuşan Platini, ''Avrupa'dan bazı ülkelerin katılımını engellemek yerine, bence Dünya Kupası'na 40 ülkeyle gitmeliyiz. İki Afrikalı, iki Asyalı, iki Amerikalı bir de Avrupalı ülke ekleriz'' dedi.

Platini'nin önerisine göre, Dünya Kupası finallerinde sekiz grup dörder değil, beşer ülkeden oluşacak.

Uygulamaya en erken Rusya'da 2018'de düzenlenecek Dünya Kupası finalleri sırasında geçilebilecek.

Platini, uygulamaya geçilmesinin turnuvanın 3 gün uzaması anlamına geleceğini belirterek, ''Futbol değişiyor, artık 209 federasyonumuz var. Daha fazla üye federasyon varken katılımcı sayısını neden düşürelim ki. 40 kötü değil. Üç gün daha uzun dünya kupası ve daha fazla insanı mutlu edersiniz'' dedi.

Blatter, Dünya Kupası’na katılan 32 ülke içinde Afrika’dan sadece 5 katılımcı varken, 13 Avrupa milli takımının yer aldığını hatırlatarak bunun adil olmadığını söylemişti.

Platini'nin 2015 yılında FİFA Başkanlığı seçiminde 1998'den bu yana bu görevi yürüten Blatter'in karşısına aday olarak çıkması bekleniyor.