BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Sarık yetmedi cübbe giydirdi..

DP Lideri Soylu, Baykal’a yüklendi. Soylu, “Baykal, imam cübbesiyle namaz kıldırırsa şaşırmayın” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, CHP lideri Deniz Baykal’ın açılımlarını hedef almayı sürdürüyor. Çarşaf ve Kur’an kursu açılımları nedeniyle, Baykal’ın sarık giyebileceğini söyleyen Soylu, şimdi de “" Sayın Baykal, 29 Mart tarihine kadar, kafasında sarık, üzerinde imam cübbesiyle namaz kıldırmaya giderse hiç şaşırmayın" sözleri ile eleştirdi.

Pazar günü İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde düzenlenen aday tanıtım töreninde iktidar ve muhalefeti eleştiren Soylu, AKP'ye "Bu milletin size verdiği emaneti kirlettiniz" diye yüklendi. Soylu, CHP'nin açılımlarını da, "Sayın Baykal 29 Mart tarihine kadar kafasında sarık, üzerinde imam cübbesiyle namaz kıldırmaya giderse hiç şaşırmayın" diyerek eleştirdi.

"MİLLETİN EMANETİNİ KİRLETTİNİZ"
DP lideri Soylu, AKP iktidarının kötü yönetim sergilediğin belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin başına gelirken yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar üzerinden geldiler, politikalarını buna dayandırdılar. Ama bugün bakıyoruz, Türkiye var olan değerlerini kaybetmiş. Şehirlerinde ahlaki dejenerasyonla karşı karşıya… Her belediyesi ötekileştirerek; sendendir, benden değildir anlayışıyla yönetmek ve ihale yolsuzluklarının, ihale girdaplarının içine girmesiyle karşı karşıya kalmıştır. Size millet bunlar doğru çocuklardır, bunların alınları secde görür, çalmazlar, çırpmazlar diye oy vermiştir. Bu milletin size verdiği emaneti kirlettiniz. Türkiye yolsuzlukların içerisinde kalmıştır. İktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısının 1 milyon dolar çekle emlak ofisi gibi çalıştığı, siyaseti millete temiz siyaset diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Bunun hesabı millete verilmelidir. Demokraside tek çare vardır. Yönetemeyen gider, yönetebilen gelir."


"BAYKAL'I, SARIK VE CÜBBELİ GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN"
Soylu CHP'nin açılımlarını ise şu sözlerle eleştirdi:

"Türkiye güçlü, kudretli, zengin bir ülke olmalıdır. Türkiye'nin eksiği bunu anlamayan bir iktidara ve muhalefet sahip olmasıdır. Aman Allah'ım Türkiye ne duruma düşmüş. Bir tarafta sırtında buzdolabıyla milletin oyunu almaya çalışan, neredeyse milletin kapısında yatan anlayış, diğer tarafta da milletimizin kutsal değerlerini öteleyen, aşağılayan, bölen bir anlayış. Eğer Sayın Baykal 29 Mart tarihine kadar kafasında sarık, üzerinde imam cübbesiyle namaz kıldırmaya giderse hiç şaşırmayın. Siyaset bu kadar çirkinleşmemeli. Bu kadar seviyesi düşmemeli. Siyaset bu kadar insanların değerleri üzerinden istismara yönelmemeli. Yepyeni projeler ortaya koymalı."