BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcı kendini ele verdi

Dolandırıcılık yapan kişi kendini ele verdi. Dolandırdığı kişilerce kaçırılan şahıs polise şikayetçi olunca olanlar oldu.

Abone ol

Milli Emlak Genel Müdürlüğündeki bir şube müdürü ile aynı adı soyadı taşıyan ve bu unvanla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Tansel Ç, dolandırdığı kişilerce kaçırılıp şikayetçi olunca kendisi de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 ay önce bir grubun kendisini Kızılcahamam'dan kaçırarak Tuzla'ya götürdüğünü ve burada alıkonularak gasp edildiğini iddia eden Tansel Ç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, bu kişinin ifadesi doğrultusunda çalışma başlattı.

Ekipler, ''Duman 06'' adını verdikleri operasyon sonucunda, Ankara'da Durdu E, Yaşar U, Cüneyt D, Necat K, İsmail A, İstanbul'da Nihat T, Ceylan Ö, Antalya'da Ramazan Y, Gülay Y, Düzce'de Mustafa G, Kocaeli'nde ise Şeref A. ile Ali İhsan K'yı gözaltına aldı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Ümit A. ve Feridun G'nin başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi.

Operasyonda, zanlılarla birlikte biri Glock marka olmak üzere 3 değişik markada tabanca ile bir gaz tabancası, 175 adet 9 mm çapında fişek, 15 ses gaz tabancası fişeği, 1 elektrikli şok cihazı ile çok sayıda senet, çek ve tapu senedi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren organize ekipleri, ilk başta şikayetçi olarak başvuran Tansel Ç'nin, kendisini Milli Emlak Genel Müdürlüğünde şube müdürü olarak tanıttığını tespit etti.

Bu kişinin Ramazan Y. ile ortak hareket ederek Ramazan Y'nin dayısı Durdu E'yi Antalya'da iki otel arasındaki bir araziyi ''turizm yasası çıktıktan sonra değerlenecek'' diyerek kandırdığı ve 180 bin lirasını aldığı öğrenildi. Tansel Ç'nin, parayı aldıktan sonra ortadan kaybolması üzerine Ramazan Y. ile birlikte 13 kişinin Tansel Ç.'yi aramaya başladıkları, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışmadığını öğrenmeleri üzerine dolandırıldıklarını anladıkları belirlendi.

Tansel Ç'den paralarını almak için plan yapan grup üyeleri, ''Antalya'dan gelen iki kişinin Kızılcahamam'da arsa aradıklarını'' söyleyerek, tekrar Tansel Ç. ile irtibata geçtikleri ve Kızılcahamam'a gelen Tansel Ç'yi kaçırarak Düzce'ye götürdükleri belirlendi.

Zanlıların ifadelerinin ardından, olayı açığa kavuşturan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yakaladıkları kişileri teşhis etmesi amacıyla çağırdıkları Tansel Ç'yi de Ankara Emniyet Müdürlüğünde gözaltına aldı.

Zanlılar, ifadelerinin ardından ''hürriyeti tahdit, nitelikli yağma ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet'' suçlarından Ankara Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan, Milli Emlak Genel Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan ve ismi kullanılan gerçek Tansel Ç'nin de polise başvurarak şikayetçi olduğu öğrenildi.