BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

75lik dedenin azmine bak!

Bir ilkokul diploması bile yoktu. O yüzden ehliyette alamamıştı. Ama o azmetti ve her ikisini de kaptı.

Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesinde 75 yaşındaki Şerafettin Pekdoğan, motosiklet ehliyeti almak için ilkokul diplomanın zorunlu olduğunu öğrenince, kurslara katılıp önce ilkokul diploması ardından da sürücü belgesi almayı başardı.

Pekdoğan, 6 çocuğu, 12 torununun olduğunu, eşi Zeynep Pekdoğan'ın 9 yıl önce ölmesi üzerine, Yılmaz beldesindeki evinde yalnız yaşamaya başladığını söyledi.

Günlük işlerini yapmak ve hayatını kolaylaştırmak için 2 yıl önce kendisine bir motosiklet aldığını belirten Pekdoğan, ehliyetti olmadığı için motosikletini kullanamadığını, ehliyet almak için gittiği sürücü kursunda ise kendisinden ilkokul diploması istendiğini bildirdi.

ÖNCE OKUMA KURSUNA GİTTİ

Okur-yazar olduğu halde ilkokul diplomasının olmadığını dile getiren Pekdoğan, ''Ben de bunun üzerine Salihli Halk Eğitimi Merkezinin açtığı okuma-yazma kursuna katıldım. 2 ay boyunca gece derslerine gittim. Öğretmenim Aydoğan Akdemir sayesinde tüm derslerimi başarıyla tamamladım ve 85 puanla ilkokul diplomasına sahip oldum'' dedi.

ARDINDAN EHLİYET...

Pekdoğan, diploma aldıktan hemen sonra yeniden sürücü kursuna müracaat ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''3 hafta boyunca hiçbir dersimi aksatmadan kursa katıldım. Birçok gencin zorlandığı sınavları tek seferde geçtim. Trafik sınavından 80, motor sınavından 90 ve ilk yardım sınavından 93 aldım. Direksiyon sınavını da 90 puanla geçtim. Şimdi motosikletimi gönül rahatlığıyla kullanıyorum. İstediğim yere gidiyorum.''

Sürücü Kursu Müdürü Nuri Sapmaz ise 75 yaşında sürücü belgesi almak için gelenlere fazla rastlanmadığını belirterek, ''Şerafettin Pekdoğan'ı kutluyoruz. Azmiyle pek çok kişiye örnek oldu'' dedi.