BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülün yolu AİHMe kadar

Mustafa Sarıgül, ihraca karşı hukuki yolları sonuna kadar kullanmakta kararlı.

Abone ol Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yargıtay'dan CHP'den ihracı yönünde bir karar çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurabileceğini söyledi.

Sarıgül, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, partiden ihracına ilişkin CHP Yüksek Disiplin Kurulu kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını bozmasını değerlendirdi.

"Yargı süreci devam etmektedir. Yerel mahkeme, davayı usul yönünden yeniden ele alacaktır" diyen Sarıgül, "Baykal ve arkadaşlarının dün geceki kutlamaları boşunadır" diye konuştu.

AİHM'E GİDER Mİ?
Sarıgül, bir gazetecinin, "Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacak mısınız?" sorusuna, "Ben Türkiye'de açık ve net bir siyasi hukuk olmadığını görmek istemem. Siyasi Partiler Yasası'nın da değişmesi için büyük mücadeleler veriyorum ancak hukuki haklarımı Türkiye'de ve dünyada sonuna kadar kullanacağım ama yerel mahkeme 2 kez üst üste bizim partide kalmamızla ilgili karar verdi. Ben yerel mahkemenin doğru karar vereceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Sarıgül, yeni bir parti çatısı altında siyasi faaliyetleri yürütme fikrini ise, "Çok erken. Böyle bir şey düşünmek istemiyorum. Bizim yerimiz CHP'dir" diyerek değerlendirdi.