BIST 10.168
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.462,73
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülden 500 bin iddiası

Sarıgül savaş baltalarını çıkardı. Baykal'ı istifaya çağıran Sarıgül'ün iddiası var.

Abone ol

CHP’den ihraç edilen, ancak mahkemeden geri dönüş vizesi alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kararın hemen ardından basın toplantısı yaparak adaylığını açıkladı.

Olağanüstü kongreyi beklemeden “Baykal ve CHP yönetiminin derhal gitmesini” isteyen Sarıgül, Baykal’ın İstanbul’da miting yapamadığını belirterek, kendisinin 500 bin kişilik miting yapabileceğini iddia etti.

CHP’nin seçim yenilgisini merkez sağa açılmaya ve program üretememeye bağlayan Sarıgül, “Genel merkez İnönü’lerden, Öymenler’den, Sarıgül’lerden yardım istemek yerine, Lütfullah Kayalar’ı vitrine çıkardığı için bu sonuç kaçınılmaz olmuştur” dedi.

CHP’nin seçim kampanyasında Atatürk’ü ve Cumhuriyeti istismar ettiğini söyleyen Sarıgül, “Atatürk ve Cumhuriyeti’ni seçim terazisinde tartmak siyasi bir cinayettir. Halkımız bunu mahkum etmiştir” diye konuştu.

İstanbul’da miting yapılmamasını da eleştiren Şişli Belediye Başkanı, talep edildiği takdirde 500 bin kişilik bir mitingi planlayabileceğini de belirtti.

Önümüzdeki günlerde Karadeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yurttaşlarla biraraya geleceğini açıklayan Sarıgül ve arkadaşları “Fırat nehridir, ne kadar baraj yaparlarsa yapsınlar taşar gider” dedi.