BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,75
HABER /  GÜNCEL

Saran'dan Milli maçlara tedbir

Saran Grup, NTV’nin kazandığı 2012 Avrupa ve 2014 Dünya Kupası eleme maçları naklen yayın ihalesine tedbir koydurdu.

Abone ol

Saadettin Saran, Türkiye’de oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları ile 2014 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarının naklen yayınıyla ilgili olarak, TFF’nin gerçekleştirdiği naklen yayın ihalesine mahkemeden tedbir koydurdu.

ATV ile NTV’nin katıldığı ve NTV’nin KDV dahil 33.217.000 TL bedelle kazandığı ihaleyle ilgili olarak mahkemeye başvuran Saran Grup, “TFF, ihale şartnamesine karasal yayın yapma zorunluluğunu koyarak ihaleye katılmamızı engelledi. Ayrıca tarafımıza imzalanan yurtdışı yayın hakları sözleşmesine göre, ihaleye giren kurumların verdiği son rakamın bize bildirilmesi ve bu rakam üzerinden talebimizin alınması zorunlu olmasına karşın bu yapılmadı. Oysa grubumuz ihaleye giren kurumların önerdiği rakamlar kadar bedel ödemeye hazırdı” iddiasında bulundu.

SARAN’IN bu talebini haklı bulan mahkeme NTV’nin kazandığı ihaleyle ilgili tedbir kararı aldı. Bu davada iki kardeş hukukçu karşı karşıya geldi. Saran’ı temsil eden G.Saray yöneticisi Profesör Mehmet Helvacı, TFF’yi temsil eden kardeşi Profesör İlhan Helvacı’ya karşı davayı kazanan taraf oldu.