BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadıköy Çetin Emeç'i unutmadı!

Gazeteci Yazar Çetin Emeç ölümünün 20. yılında Kadıköy Suadiye’de bulunan büstünde güllerle anıldı.

Abone ol

7 Mart 1990 Tarihinde Suadiye’deki evinden çıkarken uğradığı silahlı saldırı sonucu şoförü Sinan Ercan ile birlikte katledilen Gazeteci Yazar Çetin Emeç, ölümünün 20. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.
Kadıköy Belediyesi’nin adını verdiği Çetin Emeç Bulvarı’nda bulunan büstü önünde buluşan Emeç’in dostları, Ailesi ve Kadıköylüler, önce Emeç ve şehit edilen tüm aydınlar için saygı duruşuyla başladı.

Türkiye de başka Kubilay olmak üzere bir çok aydının demokrasi uğruna şehit verildiğini hatırlatarak, Çetin Emeç’in katledilmesinin de bu uğurda verilen en büyük kayıplardan biri olduğunu söyledi. Başkan Öztürk “Emeç, hayatını demokrasi mücadelesi ile geçirmiş önemli bir aydınımızdı. Emeç’in her ne kadar katilleri yakalanmış olsa da asıl faillerin yakalanmadığını ve kaynağın nereden sağlandığı da halen aydınlanmamıştır. Ama aydınlanma mücadelesi bitmiyor. Bir kalem gidiyor diğeri geliyor. Bu nedenle Kadıköylü olmasından ayrıca onur duyduğumuz Sayın Emeç’i ölümünün 20. yılında bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu gün Dünya kadınlar günü aynı zamanda.

Baskının arttığı birçok yerde direnç yükseliyor. Hani şair demiş ya “Şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş bir öksüz çocuk gibidir.”Eğer yazarlarımız, şairlerimiz özgürce haykırmazsa bu ülkede demokrasiden özgür olmaktan bahsetmek mümkün değildir. Hayatını bizler uğruna feda eden Çetin Emeç’in şahsına tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyor ailesine baş sağlığı diliyorum.”
Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç de meslek yaşamında Abdi İpekçi ve Çetin Emeç gibi iki değerli insanla çalıştığını ifade ederek “İkisi de demokrasiyi savunan insanlardı. İkisi de demokrasi savaşçısıydı. İlkeli, dürüst halkına doğruları duyurmak için çırpınan iki gazeteciydi. Emeç çok yürekli bir insandı. Haber ne ise, faturası ne olacaksa olsun onu mutlaka kullanırdı. Haber uğruna babasının bile hatırını dinlemezdi.”

Törene katılarak dedesinin büstüne beyaz güller koyan Emeç’in torunu Selin Birol da söyledikleriyle herkesi duygulandırdı. Selin Birol “Onu hiç görmedim. Ama rüyalarıma giriyor. Yaşasaydı çok iyi anlaşırdık.” dedi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, Emeç’in gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak algıladığını söyleyerek “Onun için haber her şey demekti. Haberi okuyucuya en iyi şekilde sunulmasını isterdi. Kaybı meslek hayatımız içinde de büyük bir kayıp oldu. Ölümünün yirminci yılında onu unutmadık. Sevgiyle hatırlıyoruz.” dedi.