BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Saraçoğlunda muhteşem gece

UEFA Kupası finalinde Shakhtar Donetsk, Werder Bremen'i uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup ederek son UEFA Kupası'nı kazandı.

Abone ol

UEFA Kupası finalinde Shakhtar Donetsk, Werder Bremen'i uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup ederek son UEFA Kupası'nı kazandı. Erdoğan'ında izlediği karşılaşma öncesi yapılan gösteriler nefes kesti.

Bu alışık olmadığımız bir Lucescu gösterisiydi. Ayağa yerden pas yapan bir takım vardı sahada. Oyunu her iki alana da yayıyorlardı. Nitekim ilk ciddi pozisyon da Ukrayna temsilcisinden geldi. 5. dakikada Brezilyalı Adriano kaleyi cepheden gören bir pozisyonda topu çok az farkla auta gönderdi.

W.Bremen ilk 15 dakika oyunu kendi yarı alanında kabullendi. Daha sonra oyunda dengeyi kurdu. Ancak gol 25'te S.Donetsk'ten geldi. Çizgi halindeki Bremen defansının arasına atılan topla buluşan Adriano, usta işi bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

FAULÜN GETİRDİĞİ FIRSAT!

W.Bremen bu dakikalarda topu daha çok kontrol etmesine rağmen kale önünde etkili olan pozisyon bulmakta zorluk çekiyordu. 35. dakikada ise Mesut'a yapılan faul atışı onlar için bir fırsat olabilirdi. Nitekim öyle oldu. Ceza sahasının dışındaki bu serbest vuruşu kullanan Brezilyalı Naldo topu filelerle buluşturdu: 1-1. 40. dakikada Donetsk adına Polonyalı Lewandowski ceza sahası dışından çok şık vurdu. Wiese gole izin vermedi.

MUHTEŞEM GECENİN
AYRINTILARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

 LUCESCU ÖVGÜYÜ HAK ETTİ

İkinci yarıda oyun iç açıcı değildi. 78'de Mesut'un ortaladığı topa Baumann kafa vurdu kaleci Platov son anda topu çelmeyi başardı. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 berabere sonuçlandı. Uzatmalara giden maçın 97. dakikasında Jadson'un ayağından kazandığı golle Shakhtar 2-1 öne geçti. Golden sonra Bremen'in oyunda dengeyi kurma çabası sonuç vermedi ve kupa Ukrayna temsilcisinin oldu. Lucescu övgüyü hak etti.

S. DONETSK: 2 W.BREMEN: 1

SHAKHTAR DONETSK:
Pyatov 5, Srna 8, Kucher 7, Chygrynskiy 7, Rat 7, Lewandowski 7, Fernandinho 7, Ilsinho 7 (Dk. 100 Gai 4), Willian 7, Jadson 8 (Dk. 112 Duljaj 5), Luiz Adriano 7 (Dk. 90 Gladkiy 5)

WERDER BREMEN: Wiese 4, Fritz 5 (Dk. 95 Pasanen 4), Prödl 5, Naldo 7, Boenisch 5, Frings 6, Baumann 5, Niemeyer 3 (Dk. 103 Tziolis 3), Mesut Özil 6 , Pizarro 5, Rosenberg 4 (Dk. 78 Hunt 4)

GOLLER: Dk. 25 Luiz Adriano, Dk. 97 Jadson / Dk. 35 Naldo.

SARI KARTLAR: Srna, Lewandowski, Ilsinho / Frings, Fritz, Tziolis, Boenisch.

HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo 8, Jesus Calvo Guadomuro 8, Roberto Diaz Perez 8 (İspanya)

STAT: Şükrü Saracoğlu

ERDOĞAN SARAÇOĞLU'NA GELDİ
AYRINTILAR BİR TIK ÖTEDE...

[PAGE]

  Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ile Almanya'nın Werder Bremen takımları arasında oynanan UEFA Kupası final maçını Başkaban Recep Tayyip Erdoğan protokol tribününden izledi. Erdoğan, programı uzadığı için mücadenin 20. dakikasında stada geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yuşenko da karşılaşmayı UEFA Başkanı Michel Platini ile birlikte takip etti. Gündüz bir araya gelen ikili Conrad Oteli'nde bir görüşme yaptı.

STAT ÇEVRESİNDE KUŞ UÇMADI

Final için Kadıköy'de ve özellikle stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri uygulandı. Güvenlik alanına, bileti olmayanlar sokulmazken, birçok cadde ve sokağa araç park edilmesine izin verilmedi. Stadın önünden geçen Recep Peker Caddesi ile bazı yollar trafiğe kapatılırken, uygulamalar çerçevesinde oluşturulan kapalı ve kısıtlandırılmış alanlar sebebiyle Kadıköy'de trafik yoğunluğu yaşandı. Dev randevu için 1.793 polis ve 1.484 özel güvenlik görev yaptı.

SARAÇOĞLU'NDA TARİHİ ANLAR

UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, tarihî günlerinden birini yaşadı. Ukraynalı taraftarlar turuncu, Werder Bremen taraftarları da Yeşil-Beyaz bayrakları ile tribünleri adeta karnaval yerine çevirdi. Karşılaşmayı 8 bine yakın Ukraynalı, 5 bine yakın da Alman taraftar izledi. Türk taraftarlar da sempati duydukları takımları destekledi. Tribünlerde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giymiş Türkler de yer aldı.

NEFES KESEN DAVUL ŞOV

Maç öncesi W. Bremen ve S. Donetsk formaları giymiş iki grup, davul çalarak saha içinde gösteri yaptı. Bu sırada dev balonlarla iki takımın bayrakları saha içinde açılırken, orta sahaya da dev boyuttaki UEFA Kupası finali yazılı pankart açıldı. Oyuncular tek tek anons edilirken, elinde takım bayraklarını tutan çocuklar, ismi anons edilen futbolcunun görev alacağı bölgeye gitti. Öte yandan 63 ülkede naklen yayınlanan finali 540 medya mensubu takip etti.

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]