BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.427,20
HABER /  GÜNCEL

Sapık kendini seccadeyle gizledi

Zonguldak'ta küçük kızı tacizden yargılanan zanlı cezaevi aracına binerken yüzünü seccadeyle gizledi

Abone ol

Zonguldak'ta, tuvalet ihtiyacını giderme bahanesiyle girdiği komşusunun evinde 8 yaşındaki K.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 25 yaşındaki E.Ç., 24.5 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

E.Ç.'nin, duruşma sonunda cezaevi aracına binerken, tutuklu bir arkadaşına ait seccade ile yüzünü kapatarak gazetecilerin görüntüsünü çekmesine karşı önlem alması dikkat çekti.

Eylül 2011'de meydana gelen olayda iddiaya göre E.Ç., evinin önünde annesi ile birlikte yufka yapan komşusu S.D.'den tuvaleti kullanmak için izin isteyerek içeriye girdi. Evde bulunan K.D.'ya elle cinsel tacizde bulunan ve bağırmaması için de ağzını kapattığı ileri sürülen E.Ç., bu sırada küçük kızın ağabeyinin içeriye girmesiyle kaçtı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan E.Ç., tutuklanarak cezaevine konuldu.

E.Ç. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 24.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık E.Ç. ile K.D.'nin babası ve avukatlar hazır bulundu. Sanıktan şikayetçi olan baba E.D., kızı ile mahkemede tanık olarak dinlenecek eşi S.D.'nin, psikolojilerinin olumsuz etkilendiği için duruşmaya gelmediklerini söyledi. Mahkeme Başkanı Hakim Habib Atasoy, K.D. ve annesi S.D.'nin bir sonraki duruşmaya gelmesi gerektiğini, duruşma salonunda bulundukları sırada sanık E.Ç.'yi dışarıya çıkarabileceklerini söyledi.

YUFKA ALDIM SADECE

Sanık E.Ç. ise ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Olay günü çarşıdan döndüğünü söyleyen E.Ç., "Annem ve diğer komşularımız evin önünde yufka yapıyordu. Hatta bana da yufka verdiler. Sonra eve gittim. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçsuzum" dedi. Duruşma, mahkeme heyetinin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk ettiği K.D. ile annesi S.D.'nin dinlenmesi için ertelendi.

YÜZÜNÜ SECCADE İLE GİZLEDİ

Sanık E.Ç., duruşma sonunda jandarmalar arasında elleri kelepçeli adliyeden çıkıp cezaevi aracına binerken, gazetecilerin görüntüsünü çekmesine karşı seccade ile yüzünü kapattı. E.Ç.'nin, başka bir davada yargılanan tutuklu arkadaşının, duruşmalar uzadığında adliyede namaz kılabilmek için yanında taşıdığı seccadeyi alarak yüzünü kapattığı öğrenildi.

ÖNCE TARTIŞTI SONRA KENDİNİ ATEŞE VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

29 Nisan'da kendisinden ayrılmak istediğini söylediği sevgilisi Necivan Güler'in oturduğu apartmanda, üzerine yanıcı madde dökerek kendisini ateşe veren Levent Kımız, İstanbul'da tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

İddiaya göre, Necivan Güler, 5 aydır birlikte olduğu sevgilisi Levent Kımız'a (40) ayrılmak istediğini söylemesi üzerine çift arasında tartışma yaşanmış, Kımız yanıcı maddeyi üzerine dökerek kendisini ateşe vermişti.

ZORLA ORAL SEKSİN CEZASI KESİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Antalya'da 39 yaşındaki Ş.T., eski erkek arkadaşı 37 yaşındaki İ.U.'nun evlenme vaadiyle 60 bin lira parasını aldığı, ayrılmak isteyince de sevişme görüntülerini internette yayımlamakla tehdit edip işyerinde zorla oral seks yaptırdığı iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Gözaltına alınan İ.U.'dan ikinci bir kadın daha polise giderek şikâyette bulundu. Polise başvuran Ş.T., araç kiralama şirketi bulunan İ.U. ile bir süre arkadaşlık yaptıklarını belirterek şöyle dedi: "Beni çok sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Bir süre sonra, işlerinin kötüye gittiği gerekçesiyle para istemeye başladı.

ÇALIŞANLARI DIŞARI ÇIKARDI

Ben de 'nasıl olsa evleneceğiz' zaman zaman para verdim. Benimle sadece para için birlikte olduğunu öğrendiğim için ayrılmak istedim. Elinde sevişme görüntülerimiz olduğunu, bunları çocuklarıma gösterip internette yayımlayacağını söyleyerek tehdit etti. Onun işyerindeydik, çalışanları dışarı çıkarıp bana zorla oral seks yaptırdı. Ardından bankaya giderek tekrar para çektirip aldı." H.Ç. adlı bir başka kadının da şikâyetçi olduğu İ.U. tutuklandı.

FUHUŞ ÇETESİ ÖYLE ŞİFRELER KULLANMIŞ Kİ...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonda Hakan Ato isimli kişinin ele başlığını yaptığını çetenin toplam 45 üyesi ve fuhuş yaptırdıkları 32 kadın gözaltına alınırken çeteden rüşvet aldığı ileri sürülen 14 polis, 14 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında dava açıldı.

İddianamedeki şifreli telefon görüşmelerinde rüşvet verdikleri polisleri "yumurtacı, ağa, amca" isimleriyle kodladıkları, prezervatifler için "Şeker" ve "Şapka"gibi kod isimler kullandıkları ve çalışan kadınların müşterilerle cinsel ilişkiye girmelerini de rakamlarla kodladıkları tespit edildi. Fuhuş için gelen müşterilerin polis olup olmadıklarını anlamak için önce saunaya sokarak çıkardıkları elbiseleri ve cüzdanları kontrol ediliyordu. Teknik takipte zanlıların çalışma yöntemleri deşifre oldu. Hakan Ato isimli ele başı kendisiyle telefonda görüşen elemanlarını uyardı. İşte o telefon görüşmelerinden bazıları :

Çete elebaşı Hakan Ato ile masaj salonunda çalışan G.A. isimli çalışanın yapmış olduğu telefon görüşmesinde, G.A. müşterilerin verdiği bahşişten memnun olduğunu söyledi.

- H.A.: Yavrum gel sana hayırlı haberim var...

- G.A.: Neyle ilgili onu söyleyin ona göre şok geçirmiyim...

- H.A. : Rahatlıkla ilgili...

- G.A.: Ayy kurban olayım. Arapları aldım şimdi var ya girmiyorlardı. Oynadım zıpladım girmeleri için ikna ettim. Sonra kafayı yedim. Ben keşke bu işe 25 yaşında başlasaydım. Gökdelen dikerdim. Herif seansa girmeden bana 50 milyon taktı. Günde iki tane alsam 100 kağıt ayda 3 milyar yapar."

YAMAÇ PARAŞÜTÜ CAN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Muğla'nın Fethiye İlçesi'de Geyran Dağı'ndan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan kısa süre sonra düşen Rus turist Alexander Bulatow, hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Üzümlü Beldesi'nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte Geyran Dağı'ndaki yamaç paraşütü atlayış pistine giden Rus turist Alexander Bulatow, yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yaptı. Havalandıktan sonra paraşütüne yön veremeyen Bulatow, kontrolsüz şekilde düşmeye başladı. Geyran Dağı'nın eteklerine düşen turist, ağır yaralandı. Bulatow'un düştüğünü gören arkadaşları, hemen bölgeye inerek yardım etti. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirilen Rus turist, yaşamını yitirdi.

KAYIP KIZIN CESEDİ BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, 3 gün önce kaybolduğu bildirilen Berivan Taşdemir (8) isimli kız çocuğu ölü olarak bulundu.

3 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'de evden çıkan 8 yaşındaki küçük Berivan, evlerinin yakınından geçen Yukarı Taşlıçay Deresi civarında oynarken aniden gözlerden kayboldu. Küçük Berivan, gece de eve dönmeyince ailesi tarafından İlçe Emniyet Amirliği'ne kayıp bildiriminde bulunuldular. Küçük Berivan'ın dereye düşme ihtimalini göz önünde bulunduran polis, Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne haber verdi.

AFAD'dan gelen 6 kişilik arama ekibinin derede yaptığı aramalarda küçük Berivan'a ait bir iz bulunamadı. Derenin Murat Nehri ile birleşmesi nedeniyle burada da aramaçalışmaları başlatıldı. Yapılan arama çalışmalarında Taşlıçay ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Üç Evler ve Geçit Alan köyü arasında küçük Berivan'ın cesedine rastlanıldı.

Olay yerinde Ağrı Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından, küçük Berivan'ın cesedi ambulans ile Ağrı Devlet Hastanesi'ne gönderdi. 

SOKAK ORTASINDA İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 47 yaşındaki Hacı Kısa, sokak ortasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, sabah erken saatlerde Hayriye Mahallesi'nde meydana geldi. Kavga sesleri üzerine evlerinden çıkanlar, sokak ortasında bir kişinin kanlar içerisinde kaldığını, bir kişinin de kaçtığını görünce durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden polisler, araştırma başlatırken, sağlık ekipleri ise yaptığı incelemede vücudunun değişik yerlerinden bıçak darbeleri ile yaralanan kişinin öldüğünü saptadı.

Üzerindeki kimlikten ve mahalle sakinlerinin teşhisi ile ölen kişinin Hacı Kısa olduğu belirlendi. Kısa'nın cesedi olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polis ise sokak sakinlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda kaçarken görülen ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MİNİK BEBEĞİ FARE ISIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKALAYIN

[PAGE]

10 aylık bebeğin ağlama sesine uyanan ailesi beşikteki bebeği kanlar içinde gördü. Şoke olan aile günlerdir aşı oluyor.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde yaşayan Yusuf Salık ve Hasibe Salık çiftinin 10 aylık bebekleri Muhammet Salık bir hafta önce gece yatağında uyuduğu sırada, eve giren lağım faresi parmağından ısırıldı. Aynı gece 4 hastane dolaştırıldıktan sonra çocuklarına tetanoz aşısı yapıldığını belirten aile, çocuklarının son 4 gündür sürekli ateşinin yükseldiğini kaydederek, enfeksiyon kapmış olmasından endişe ettiklerini söyledi.

Şükraniye Mahallesi'ndeki evlerinde Muhammet'i uyuttuktan 10 dakika sonra ağlama sesi ile odaya koştuklarını belirten anne 38 yaşındaki Hasibe Salık, bebeğinin yatağını kanlar içinde görünce hemen ambulans çağırdıklarını söyledi. Saat 01.00'den itibaren sabah 10'a kadar 4 hastane gezdiklerini belirten anne Salık yaşananları şöyle anlattı:

"Sabaha kadar Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni gezdik. En sonunda bizi Muradiye Devlet Hastanesi'ne gönderdiler. Orada tetanoz aşısı yaptılar. Ama son 4 gündür çocuğum hep ateşleniyor. 'Enfeksiyon kapmış olabilir' dediler. Bu yüzden devamlı hastaneye götürüyoruz."

'FAREYİ ÖLDÜRDÜK'

Farenin nereden girdiğini tam olarak anlayamadıklarını belirten baba 45 yaşındaki Yusuf Salık da şunları söyledi: "Oğlumun çığlıklarını duyarak odaya koştuk. Çocuğumun her yanı kan içindeydi. Sol el işaret parmağının kanadığını fark ettim. Ne olduğunu anlamaya çalışırken odada büyük bir lağım faresi gördüm. 112'yi aradık. Çocuğumu eşim hastaneye kaldırdı. Biz de doğalgaz sobasının içine giren fareyi çıkartarak öldürdük. Benim çocuğum aşı yapılmasına rağmen devamlı ateşleniyor. 3 gündür hastaneye kaldırıyoruz."

Mahallede birçok fare bulunduğunu kaydeden Salık, Yıldırım İlçe Belediyesi görevlilerinin, olaydan sonra evlerine gelerek kontrol yaptıklarını söyledi.