BIST 10.215
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.456,16
HABER /  GÜNCEL

CHP'li belediyenin işçileri isyanda

Kartal Belediyesinde taşeron çalışanlar maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptılar

Abone ol

Kartal Belediyesi'nde uzun süredir düzenli maaş alamayan ve son iki aydır hiç maaş alamayan işçiler bugün sabah iş bırakma eylemi yaptılar.

PANKARTLARLA YÜRÜDÜLER

Kartal gazetesinin haberine göre belediyeye bağlı taşeron şirket Kartursaş ve Karyapsan çalışanları sendika temsilcileri ile birlikte Kartallı Kazım meydanından Kartal Belediyesi ana binaya kadar pankartlar eşliğinde yürüdüler.

Burada bir açıklama yapan sendika temsilcisi: "İş bırakmamızın sebebi uygulanmayan toplu sözleşmemiz, üç aya yaklaşan ödenmeyen maaşlarımız, biz çalışanların sesine kulak tıkayan sorunları görmezden gelen sarı sendikacı olmadık ve olmayacağız" dedi.

Sendika temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü "Çalışanlar üç aya yakın maaşlarını alamadıkları için bankalardan evlerine haciz gelmekte elektrik su doğalgaz ve kiralarını ödeyememekte ve bu sorunlar belediye yönetimi tarafından göz ardı edilmekte, bizler sosyal kültürel ve ekonomik şartlarımızı iyeleştirmek için örgütlendik ve sendikalı olduk. Toplu sözleşme hakkın elde ettik. Şimdi gelinen noktada ise yapılan toplu sözleşme tanınmamakta, kuralsız ve düzensiz çalıştırılmak istenmektedir'